Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kőrösi Csoma Sándor-nagydíjat kapott Fekete-Dombi Ildikó

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI/TP • HÍREK • 2021. december 18. 10:00
Kőrösi Csoma Sándor-nagydíjat kapott Fekete-Dombi Ildikó
Az ügyvezető igazgatónak a kulturális turizmus menedzsmentben betöltött több évtizedes kiemelkedő szakmai munkáját ismerték el

Kőrösi Csoma Sándor-nagydíjjal ismerték el Fekete-Dombi Ildikót, a gyulai Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kiállítóterekért felelős ügyvezető igazgatóját december 17-én Budapesten, a Millenium Házában rendezett ünnepségen.

kőrösi csoma sándor-nagydíjat kapott fekete-dombi ildikó (balról a negyedik)

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az elismerést 2019-ben alapította a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy ezzel ismerjék el az ágazat területén végzett kiemelkedő szakmai teljesítményeket.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, a turizmus, vendéglátás területén a legmagasabb állami kitüntetésnek számító Kőrösi Csoma Sándor-díj átadásán úgy fogalmazott: a díjazottak egész életüket feltéve azon dolgoztak, hogy „ne csak mi, hanem az egész világ tudja: Magyarország jó hely. Jó itt élni, jó ide jönni”.

Az államtitkár az eseményen köszönetet mondott a turisztikai szektor képviselőinek, amiért a járvány legnehezebb hónapjaiban is helytálltak, hisz tudták: a turizmus a gazdaság egyik fő tartóoszlopa.

Arra is rámutatott, a kormány a járvány kezdetétől fogva támogatta a turizmus felszínen maradását, ezt követően pedig újbóli erősödését. Példaként említette, hogy a turizmust érintő támogatások a járvány első évében meghaladták a 800 milliárd forintot, ami európai összehasonlításban is kiemelkedő.

Dömötör Csaba szerint nem csak a túlélés volt a cél, hanem az, hogy ha „kinyílik a világ, a létező legjobb pozícióból” indulhasson újra a szektor. Ezért épült vagy újult meg 40 szálloda, 14 ezer magánszálláshely, 600 panzió és 114 strand.

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese kiemelte, a turizmusban dolgozók közös eredménye, hogy az ágazat már jó úton halad, hogy visszaépítsék a 2019-es szintet.

A rendezvényen Kőrösi Csoma Sándor-nagydíjjal ismerték el Fekete-Dombi Ildikót, egyebek mellett a kulturális turizmus menedzsmentben betöltött több évtizedes kiemelkedő szakmai munkáját ismerték el a díjjal.

Az ügyvezető igazgató kérdésünkre elmondta: nagy meglepetés volt számára, hogy megkapta a díjat. Hozzátette: a megyei közművelődési módszertannal foglalkozott hosszú ideig, kulturális turizmust oktatott több képzésen is, valamint a rendezvényszervezésből is kivette a részét, hiszen a Körös-völgyi Sokadalom egyik társszervezője volt annak elindításakor.

Fekete-Dombi Ildikó hangsúlyozta: ez az elismerés legalább negyven ember közös eredménye, hiszen a kiállítóterek vezetését is a csapatmunkára alapozta. Mint mondta, egy fiatal, dinamikus csapatot építettek, amely egyedi a kommunikáció terén, valamint fontosnak tartja az interaktivitást is, amely a gyulai kiállítótereket jellemzi.

Fontosnak tartja Gyula Város Önkormányzatának partnerségét is, amely minden ötletükben partner volt.

Az ünnepségen Kőrösi Csoma Sándor-nagydíjat kapott Fazekas Lajos, az Aquaticum Debrecen Kft. ügyvezetője, Kopek Annamária, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság nyugalmazott osztályvezetője, Michalkó Gábor geográfus, turizmuskutató, egyetemi tanár, Mihályi Norbert Jeromos, a Tihanyi Apátság perjele, Mihályi László mestercukrász, a Mihályi Patisserie alapítója. Posztumusz Kőrösi Csoma Sándor-életműdíjat kapott Csizmadia László, a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának volt főigazgatója.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)