Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mézeskalács-készítésre várják a gyulaikat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2021. december 01. 14:35
Mézeskalács-készítésre várják a gyulaikat
Programajánló

KÖNYVTÁR

December 3-án, pénteken 17 órától mutatják be a Mogyoróssy János Városi Könyvtár Simonyi olvasótermében az Aki gyulait mond, mondjon kolbászt is! – Beszélgetések a gyulai húsipar történetéről című DVD-t. Csarnai József, aki életének egy jelentős részét a gyulai húsiparnak szentelte, a Gyulai Hírlap munkatársaival olyan személyeket keresett meg, akik a több mint 150 éves történetet ismerik, vagy éppen aktív résztevői voltak a kapcsolódó eseményeknek. A bemutatón Csarnai Józseffel, Durkó Károllyal és Mocsár-Pörjés Józseffel Dézsi János beszélget. A rendezvény védettségi igazolvánnyal és maszkban látogatható. December 6–11. között Gyermekkönyvhetet rendez a könyvtár. December 6-án, hétfőn 14 órakor kiállítás nyílik a gyermekkönyvtári foglalkozásokon készült alkotásokból a földszinti folyosón. December 7-én, kedden 17 órától a leghűségesebb gyermekolvasókat díjazzák a gyerekkönyvtárban. December 9-én, csütörtökön 10 órától a Bizseri bábcsoport előadását láthatják a gyerekek a Simonyi olvasóteremben. December 11-én, szombaton 10 órától 12 óráig kézműves-foglalkozást tartanak a kicsiknek a gyerekkönyvtárban.

SM ADOMÁNYBOLT

December 4-én, szombaton 8.30-tól 12 óráig adventi vásárt tart a gyulai SM adománybolt. A meleg ruhák és kiegészítők mellett kézzel készített ünnepi dekorációk is várják a látogatókat.

TÁJVÍZHÁZ

Az Ütő Edit kézműves termékeiből nyílt kiállítás december 31-ig látogatható a Tájvízházban.

KAMARATEREM

Nyisztor János (NEStor) képzőművész Textúrák nélkül című kiállítása december 6-ig látogatható a kamaraterem előterében.   

STEFÁNIA-SZÁRNY

Adventi szombatok a kastélyban címmel három alkalomból álló programsorozatot tartanak az Almásy-kastély Stefánia-szárnyának látványkonyhájában. December 4-én mézeskalácsot, december 11-én Luca-napi pogácsát, december 18-án szaloncukrot készíthetnek a résztvevők. A programok minden alkalommal 14 órakor kezdődnek, és a kastély zárásáig, 17 óráig tartanak. A részvételi díj 1200 forint. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)