Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Miért fontos a székhelyszolgáltatás?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2021. november 30. 08:50
Miért fontos a székhelyszolgáltatás?
Nem afféle urizálásról van szó

Ahhoz persze, hogy megértsük miért fontos a székhelyszolgáltatás, azt sem árt tisztáznunk, hogy mi is az a székhely. Magyarországon minden cégnek és vállalkozásnak szüksége van erre a helyre, ami lényegében egy bejegyzett irodaként funkcionál. A cég tulajdonában álló ingatlan lehet székhely, illetve az olyan szerződéses bérlemény, ami használható erre a célra. Fontos továbbá, hogy a valóságban is meg kell felelnie a kívánalmaknak a választott székhelynek, azaz a szomszédos szőlőhegyen nem jegyeztethetjük be a cégünket.

Mivel nem mindenki rendelkezik ilyen tulajdonnal, de vállalkozni szeretnének, ezért a számukra jelent megoldás a https://logoszcegcsoport.hu/szekhelyszolgaltatas oldalon elérhető szolgáltatás. A Logosz cégcsoport országszerte 21 irodában várja azokat az ügyfeleit, akik cég alapítása előtt állnak, illetve szeretnének vállalkozni, de nem rendelkeznek székhellyel. A székhelyszolgáltatás tehát azért fontos, mert biztosítja az egyik elengedhetetlen feltételét a cégünknek. Ebben a bejegyzett irodában pontosan meghatározott iratokat kell tárolnunk, amilyenek többek közt a cégiratok, hatósági engedélyek, éves beszámolók, cégbejegyzési végzés. A hatósági ellenőrzéskor ezeket kell átadnunk, amennyiben az otthonunkat jelöljük meg székhelyünkként.

Utóbbi esetében viszont azzal is számolnunk kell, hogy esetleges ellenőrzéskor magunkat kell képviselnünk, és a hivatalos levelek átvételét is mindig biztosítani kell, ha nem szeretnénk pénzbírságot kapni. Amennyiben élünk a székhelyszolgáltatást választjuk, ezekre nem lesz gondunk, hiszen minden a székhellyel kapcsolatos feladat ellátását – cégtábla, bélyegző, hivatalos iratok tárolása, átvétele, postafiók, stb. – biztosítja a Logosz cégcsoport. A székhelyszolgáltatás igénybevételét be kell jelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál, az egyéni vállalkozók és a cégek más formanyomtatvány segítségével kell, hogy megtegyék ezt a lépést, de a legfontosabb, hogy erről nem a szolgáltatónak, hanem az azt igénylőnek kell nyilatkoznia.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)