Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bácsalmáson botlott a gyulai kézilabdacsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. november 29. 13:00
Bácsalmáson botlott a gyulai kézilabdacsapat
Bácsalmási PVSE–CZ-Gyulasport NKft. 36-27 (19-12)

A CZ-Gyulasport NKft. kézilabdacsapata az NB II.-es bajnokság soros fordulójában a Bácsalmási PVSE együtteséhez utazott látta vendégül november 27-én. Zöldi-Tóth Katalin gárdája a Bács-Kiskun megyei arénában szerette volna tovább gyűjteni bajnoki pontjait.

pontokat hagyott riválisánál a gyulai gárda

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Antal X., Csapó-Kovács H. (2), Milyó A. (8), Vólent L. (2/2), Lukács N. (2/1), Kertes S., Nagy P. (3). Csere: Juhász P., Ladics V. (1), Kovács K. (4/2), Hős K (2/2), Tapasztó B., Anderlik A., Horváth R., Szabó K. (3) és Kovács A. Vezetőedző: Zöldi-Tóth Katalin.

A fürdővárosi együttes az előző fordulóban villámléptekkel száguldott át mezőtúri ellenfelén, így megerősítette helyét a tabella hatodik helyén. A hazai gárda Deszken aratott sikert, amellyel a bajnoki lista első harmadából várta riválisát.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabda-szakágának technikai vezetője elmondta, a két csapat a táblázaton elfoglalt helyezésük alapján nem sok jóval kecsegtette a vendég gyulaiakat. Az idei bajnokságra alaposan megerősödött Bácsalmási csapat bajnoki reményekkel felvértezve indult neki a szezonnak.

A hazai együttes kezdte jobban a mérkőzést, ám a lendületből érkező vendégcsapat felvette a kesztyűt és tartotta a lépést riválisával. A mérkőzés 10. percében csupán két gól volt a két csapat közötti különbség, ám a folytatásban már megváltozott a játék képe.

– Az optimizmus csak a 20. percig tartott, ekkor Dankó Ervin leányai sebességet váltottak és állva hagyták a gyulai lányokat. Támadásban Milyó Alexandra gólerős és Kertes Sarolta több esetben is jó védekező játéka is kevésnek bizonyult a pontszerzéshez – ismertette Máthé István.

A félidőre a bácsalmási együttes tetemesre hizlalta előnyét, a második játékrészben pedig tovább nyitotta az ollót a két gárda között. A második félidő felétől a vendégeknél öt utánpótlás korú játékos lépett pályára, köztük a frissen felnőtt játékengedélyt kapó, első felnőtt mérkőzésén bemutatkozó Tapasztó Boglárka.

– Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, viszont megéreztük Pappné Lukoviczki Bea hiányát. Nagyon sok szép dolgot csináltunk, ami a jövőre nézve nagyon jó dolog. Kikaptunk, de a mérkőzésben nem volt benne ez a különbség. A mérkőzés végén nagyon sok volt a labdaeladás, amit egy ilyen képességű csapat kihasznál. Van még egy mérkőzésünk, szeretnénk jól búcsúzni a hazai közönségtől – értékelt Zöldi-Tóth Katalin.

A CZ-Gyulasport NKft. csapata továbbra is a tabella hatodik helyén áll. Zöldi-Tóth Katalin együttese a folytatásban a hullámzó teljesítményt nyújtó Deszki SC alakulatát fogadja a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)