Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Békés megyében is folytatódik az oltási akcióhét

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. november 27. 10:12
Békés megyében is folytatódik az oltási akcióhét
Az oltásra jelentkezőket hat helyszínen várják december 5-ig

Békés megyében is folytatódik az oltási akcióhét, az oltásra jelentkezőket hat helyszínen várják december 5-ig – közölte a Békés Megyei Kormányhivatal.

Emlékeztettek: a kormány egy héttel meghosszabbítja a november 22-én kezdődött oltási akcióhetet, így a jövő héten is előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül érkezhetnek az oltakozók a kórházi oltópontokra. 

Mint ismertették, az oltóhelyeken a koronavírus elleni vakcina első, második és harmadik, megerősítő dózisát is fel lehet venni. Az oltópontokon továbbra is ötféle vakcina áll a rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Békés megyében Békéscsabán (Gyulai út 18.), Gyulán (Semmelweis u. 1) és Orosházán (Könd u. 59.) a kórházi oltópontokon várják az oltásra jelentkezőket mindennap reggel 7-től este 7 óráig, emellett Szarvason (Szabadság út. 11.), Szeghalmon (Ady Endre u. 1/b.), illetve Mezőkovácsházán (Alkotmány u. 38.) a szakrendelőkben is fel lehet venni az oltást.

Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik  el. Azoknak, akik már korábban regisztráltak, azt javasolják, hogy az eeszt.gov.hu oldalon keresztül foglaljanak időpontot, így elkerülhetik az esetleges várakozást.

Felhívták a figyelmet arra, hogy nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal viszik kinyomtatva, kitöltve és aláírva a regisztrációs lapot, valamint a hozzájáruló nyilatkozatot. A nyomtatványok és az oltási akcióhéten elérhető oltóhelyek teljes listája a koronavirus.gov.hu oldalon található meg.

A közleményben kifejtették: a delta variáns rendkívül agresszíven fertőz, ezért fontos, hogy minél többen kapják meg a vakcinát. A beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb – írták. Hozzátették: a megerősítő harmadik oltás is mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző adagot; ez ismét jelentősen megemeli a védettséget.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)