Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán tárgyaltak a pénzügyi-gazdasági ellenőrök

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. november 25. 14:30
Gyulán tárgyaltak a pénzügyi-gazdasági ellenőrök
A konferencián a szakmát érintő aktualitásokról volt szó

Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A gyulai Hunguest Hotel Erkelben rendezték meg november 25-én a Magyar Pénzügyi-Gazdasági Ellenőrök Egyesületének országos konferenciáját. Az eseményen a szakma aktualitásai kerültek szóba, de a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól is szó esett.

Domokos László, az Állami Számvevőszék és az eseményt szervező egyesület elnöke elmondta: tizenegyedik alkalommal rendezték meg a konferenciát, melyen minden alkalommal aktuális kérdéseket igyekeznek részletesen megtárgyalni. 

– Jelenleg két aktualitás van, amiről érdemes beszélnünk: egyrészt zajlik egy technológiavezérelt váltás a világban, így az e-kormányzás tekintetében is – kezdte az elnök.

– A pandémia fel is gyorsítja ezt a folyamatot, így a technológiaváltás ma már nemcsak lehetőség, hanem szükségszerűség is. A gyakorlatban arról van szó, hogy emberi érintkezés nélkül, digitalizált módon már évek óta képesek vagyunk olyan dokumentumokat fogadni, amelyek alapján el tudjuk végezni az értékeléseket. Ehhez meg kell teremtenünk a megfelelő technikai, emberi és módszertani feltételeket – részletezte Domokos László

Krizsán Anett, a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az eseményen a Békés Megyei Kormányhivatal igazgatója, Krizsán Anett köszöntötte a megjelenteket. Kifejtette: az emberek még mindig fenntartással viszonyulnak a pénzügy és az ellenőrzés területéhez.
– Ma már elvárás, hogy ez a fajta ellenőrzés segítő jellegű legyen, az állampolgárok, ügyfelek érdekeit szolgálja, és az is, hogy az az alá-fölérendeltségi viszony, ami nagyon sok időn keresztül jellemezte az ellenőrzés területét, megváltozzon. Hiszen a cél nem a megfélemlítés, hanem a szakmai segítségnyújtás – mondta Krizsán Anett

A konferencián többek között az adatvezérelt pénzügyi felügyelés kihívásairól, az állami vállalatok belső kontrollrendszeréről és a pandémia szektort érintő hatásairól volt szó. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)