Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Győzelmi sorozatban az NB II.-es Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. november 22. 17:30
Győzelmi sorozatban az NB II.-es Amazonok
Nyíregyháza Spartacus FC–Gyulai Amazonok 2-4 (2-3)

Az NB II.-es női labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a Gyulai Amazonok csapata a Nyíregyháza Spartacus FC együttesének otthonában lépett pályára november 21-én. A fürdővárosi gárda folytatni szerette volna két mérkőzés óta tartó győztes szériáját.

a tabella ötödik helyére léptek az nb ii.-es amazonok

Fotó: Gyulai Amazonok

Gyulai Amazonok: Palócz Noémi, Szappanos Katalin (Barthalos Dóra), Paál Dalma, Mezei Virág, Szabó Tünde, Molnár Ágnes, Sovány Dorina, Szerb Katalin, Komlósi Anna, Molnár Kitti és Csalánosi Anada. Vezetőedző: Molnár Zoltánné.

A gyulai gárda először szolnoki riválisát gyűrte le, majd az előző fordulóban nyírtelki ellenfelét fektette két vállra. Molnár Zoltánné együttese a tabella nyolcadik helyéről érkezett a találkozóra, míg riválisa a hetedik helyéről várta ellenfelét.

Molnár Ágnes elmondta, a két csapat a Magyar Kupában már találkozott egymással, ahol a fürdővárosi gárda 4-3-ra legyőzte nyírségi ellenfelét.

A soros derbit a hazai csapat kezdte jobban, a 20. percben egy átlövés végén meg is szerezte a vezetést. 1-0.

Az egyenlítő találatra nem kellett sokat várni, hét perccel később a lendületet kapó gyulai gárdából Szerb Katalin mattolta a hazai védelmet. Egy perccel később ismét a gyulai szurkolók örülhettek, Molnár Kitti egyéni megmozdulása után már a gyulai csapatnál volt az előny. 1-2.

A találkozó 34. percében megszületett a találkozó legszebb gólja, Sovány Dorina gyönyörű szabadrúgásgóljával pedig kétgólos előnyre tett szert a fürdővárosi gárda. 1-3.

A félidő lefújása előtt büntetőhöz jutott a nyírségi együttes, az értékesített lehetőség után pedig 2-3-as eredménnyel fordultak a csapatok.

A gólgazdag első félidőt egy kevésbé gólzáporos második játékrész váltotta, a lelkes és mindent egy lapra játszó vendéglátók kedélyét Molnár Ágnes rontotta el, aki távolról vette be a Nyíregyháza kapuját. 2-4.

A hazai gárda mindent egy lapra feltéve rohamozta a vendégek kapuját, ám a gyulai együttes kiválóan bírta a hátra lévő kőkemény 40 percet, így az eredmény nem változott.

– A csapat végig betartotta, amit megbeszéltünk, így ellenfelünk nem talált rajtunk fogást. Biztos voltam benne, hogy revansot akarnak venni a Magyar Kupában ért vereségük miatt, de ezen a napon is kreatívabban és eredményesebben játszottunk náluk. Sok poszton kihoztuk a maximumot, örülök a győzelmi sorozatnak, nagyon megérdemli a csapat – Molnár Ágnes megbízott edző.

A Gyulai Amazonok NB II.-es csapata megszerezte zsinórban harmadik győzelmét, amellyel a tabella 5. helyére lépett fel. Molnár Zoltánné együttese a folytatásban a Kazincbarcikai SC gárdáját látja vendégül november 27-én.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)