Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Magabiztos győzelmet aratott a gyulai serdülőcsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. november 19. 15:04
Magabiztos győzelmet aratott a gyulai serdülőcsapat
Gyulasport NKft.–Mezőtúri AFC-Syngenta 30-24 (17-13)

Az országos leány-serdülőbajnokságban szereplő Gyulasport NKft. a Mezőtúri AFC-Syngenta együttesét látta vendégül november 18-án. Bányainé Szabó Renáta fiatal gárdája győzelemmel szeretett volna versenyben maradni az aranyéremért folytatott küzdelemben.

bátor és kreatív támadójátékkal nyerte meg bajnokiját a gyulai együttes

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Gyulasport NKft.: Bartóki L., Erdődi R. (1), Horváth R. (8), Miklya N. (1), Németh Cs. (9/1), Tapasztó B. (10/1), Várkonyi L. Csere: Fabisz L., Bátori E., Kallós Á., Kurta A., Szilágyi D. (1) és Szőke H. Edző: Bányainé Szabó Renáta.

A hazai együttes győzelemmel várta a találkozót, a korosztályos csapat a békési együttes legyőzősével erősítette meg második helyét a bajnoki tabellán. A mezőtúri alakulat a derbi előtt egypontnyi hátrányban volt a fürdővárosi gárda mögött. Mivel mindkét csapat a bajnoki éllovast üldözi, magas színvonalú mérkőzésre számíthattak a szurkolók.

Máthé István, a Gyulasport NKft. kézilabdaszakágának technikai vezetője elmondta, az első gólt ugyan a vendégek szerezték az első percben, de ezzel le is tudták a vezetés élményét.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A hazai csapat végig irányította a mérkőzést, Tapasztó Boglárka, Németh Csenge és Horváth Réka gólerős támadójátékának köszönhetően folyamatosan tartotta a távolságot riválisától. Az első félidei kiélezett derbi után a második félidőben már csökkent a vendégcsapat irama, a gyulai együttes pedig fokozatosan növelte a két gárda közötti különbséget.

– A második félidő felétől mintha a vendégek beletörődtek volna abba, hogy itt nem nyerhetnek, játékukra ekkor már nem volt jellemző az a tűz, ami a mérkőzés elején – ismertette Máthé István.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A mérkőzés alakulása: 10. perc: 6-4, 20. perc: 12-10, 27. perc: 15-11, 35. perc: 19-15, 45. perc: 23-21, 50. perc: 25-23, 55. perc: 27-24 és 60. perc: 30-24.

A Gyulasport Nkft. csapata megszerezte hatodik győzelmét, ezzel a tabella második helyén áll. A korosztályos együttes a következő fordulóban a FISE-Újkígyós gárdája ellen lép pályára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)