Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az éllovast üldözik az U16-os Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. november 12. 15:00
Az éllovast üldözik az U16-os Amazonok
Gyulai Amazonok–Szolnoki MÁV 3-2 (2-1)

Az U16-os labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában a Gyulai Amazonok csapata a Szolnoki MÁV együttesét fogadta november 7-én. A fürdővárosi gárda a dobogó ezüstérmes helyéről várta a találkozót.

a bajnoki címre hajtanak az u16-os amazonok

Fotó: Gyulai Amazonok

Gyulai Amazonok: Nagy Katalin, Kelemen Klarissza, Puskás Adél (Danics Boglárka), Tóth Panna, Árgyelán Petra, Máté Nóra, Bukor Zoé (Szelei Nóra), Baracsi Boglárka, Pribék Andrea, Mészáros Viktória és Kónya Andrea. Csere: Papp Fanni. Edző: Molnár Ágnes.

A hazai együttes egy kiütéses győzelemmel a háta mögött fogadta riválisát, a szolnokiak egy újpesti vereséggel a tarsolyukban érkeztek a találkozóra. A gyulai gárda számára nagyon fontos volt a három pont megszerzése, hiszen így versenyben maradhattak volna a bajnoki címért folyó versengésben.

Molnár Ágnes együttese egy igencsak kemény játékstílust képviselő ellenféllel nézett szembe. A fordulatos mérkőzést a hazai gárda kezdte jobban, Tóth Panna már a 10. percben megszerezte a vezetést csapata számára.

A szolnoki együttes kőkemény belépőkkel igyekezett lassítani a gyulai támadókat, a fiatalabb korosztállyal felálló fürdővárosiak azonban jól állták a sarat. A 35. percben büntetőhöz jutott a vendégcsapat, ám az egyenlítő találatra már négy perc múlva meg is érkezett a válasz. Pribék Andrea góljával egygólos gyulai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok. 2-1.

A második játékrészben is folytatódott a kőkemény belépőkkel tarkított játék. A 43. percben Pribék Andrea kétgólosra növelte a gyulai előnyt, majd Lukács Annamária állította be a 3-2-es végeredményt.

– A zömében két évvel fiatalabb csapatunk fizikálisan végig állta a sarat ellenfelünkkel szemben, akik egyáltalán nem kíméltek bennünket. A góljaink mellett játékunk is nagyon látványos volt, a védelmi szekció mellett támadóink és középpályásaink is hozták a játékukat. Büszke vagyok a lányokra, nagy küzdelem volt – értékelt Molnár Ágnes.

A Gyulai Amazonok csapata ötödik győzelmével továbbra is három ponttal lemaradva áll a tabella ezüstérmes helyén. A korosztályos együttes a következő fordulóban a dobogóra hajtó Újpest FC otthonában lép pályára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)