Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Heti premier a Center moziban a Spencer

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2021. november 10. 17:00
Heti premier a Center moziban a Spencer
November 11–17. között a következő filmeket vetítik a Csaba Centerben

Heti premier a Center moziban a Spencer című angol-német-chilei történelmi dráma

Forrás: port.hu

Heti premier a Center moziban a Spencer (angol-német-chilei történelmi dráma) 18.30, 20.45-kor. Diana hercegnő és Károly herceg házassága már rég zátonyra futott. Az afférokról és válásról szóló pletykák dacára a királynő sandringhami kastélyában békés körülmények között folyik a készülődés a karácsonyi összejövetelre. Evészet-ivászat, lövészet és vadászat van terítéken. Diana jól ismeri a menetrendet. Ám ebben az évben a dolgok egészen máshogy alakulnak majd. A Spencer a fantázia segítségével mutatja be, mi is történhetett azon a pár sorsfordító napon.

Csak 17-én 14.30-kor Bachmann tanár úr és az osztálya (német dokumentumfilm) Az érzékeny és bensőséges dokumentumfilm egy rendkívüli németországi tanár, Dieter Bachmann és az osztályába járó, bevándorló hátterű diákok mindennapjait mutatja be egy decemberi reggeltől kezdve a júniusi ballagásig. A gyerekek között van orosz, erdélyi, olasz, török és bolgár származású is, és mindannyian megküzdenek a tökéletes nyelvtudás hiányának nehézségeivel, az integráció olykor igen fájdalmas pillanataival. A több mint háromórás játékidejű dokumentumfilm során közelről megismerjük az osztály tagjait és kivételes empátiájú, karizmatikus, szeretettel teli tanárukat: együtt sírunk és nevetünk velük, és sok mindent megtudunk a tágabb közösségről is, amelyben élnek. Stadtallendorfban, a Németország közepén található városban a történelem során sok ideérkezőt fogadtak be, másokat pedig kirekesztettek. A film egyik központi kérdése: otthon érezhetjük-e magunkat valaha is, ha nem ott élünk, ahová születtünk?

17.15-kor 3D-ben és 14.45, 20.15-kor 2D-ben Örökkévalók (amerikai kaland, akció) A Marvel Studios filmje, az Örökkévalók egy csapat földöntúli hőst követ nyomon, akik az emberiség hajnala óta védelmezik a Földet. Amikor rég elveszettnek hitt, rettentő lények térnek vissza rejtélyes körülmények között, az Örökkévalók összegyűlnek, hogy ismét az emberek segítségére siessenek.

14-ét kivéve 21.00-kor Utolsó éjszaka a Sohóban (szinkr. angol thriller, horror, dráma) Edgar Wright pszichothrillere egy fiatal lányról szól, akinek a divattervezés a szenvedélye. Rejtélyes módon képes belépni a hatvanas évekbe, ahol találkozik bálványával, egy káprázatos feltörekvő énekessel. Ám az 1960-as évek Londonja nem teljesen az, aminek tűnik: olyan, mintha az idő szétesne, és ennek megvannak a maga baljós következményei.

16.45-kor Vadlovak – Hortobágyi mese (magyar-német-osztrák-svéd dokumentumfilm) A lélegzetelállítóan szép Hortobágy védett területén, Pentezugban található a világ egyik legnagyobb vadló ménese. Az őshazájukban, Mongóliában a kihalás szélére került állatok fennmaradásában fontos szerepet játszik Magyarország, a vadlovak háborítatlanul élhetnek a pusztán. Ide születik meg Cseppke, a vadlócsikó, aki hamarosan már szülei vezetésével vándorol a hatalmas mocsarakkal és kis ligeterdőkkel megtört végtelen rónaságban, ahol rókákkal, sasokkal és sok más állattal élnek együtt. A körülöttük lévő lenyűgöző világ viszont távolról sem veszélytelen: a vadlovak élete folyamatos küzdelem egymással és a természeti elemekkel.

Az apa című angol dráma

Forrás: urania-nf.hu

Csak 17-én 19.00-kor Az apa (angol dráma) Anthony nyolcvan körüli férfi, egyre mélyebbre süllyed a demencia állapotába. Éppen elmarja maga mellől az ápolóját, amikor lánya, Anna bejelenti, hogy Londonból Párizsba költözik a barátjával. Ha az apa visszautasítja a gondozóját, a lánya kénytelen őt idősotthonba vinni. Anthony állítja, hogy nincs semmi problémája az emlékezőképességével, de egyre jobban kételkedni kezd szeretteiben, és nem tud visszaemlékezni élete fontos eseményeire sem. Elmosódnak a határok múlt és jelen között, eltorzul az idő, eltűnnek az ismerős arcok.

14-ét és 17-ét kivéve 18.00-kor, valamint 19.45-kor Dűne (szinkr. amerikai-angol-magyar-kanadai sci-fi, kaland) Paul Atreidesre (Timothée Chalamet) olyan sors vár, amelyet senki fel nem foghat: sem más, sem ő. A távoli jövőben, a bolygóközi királyságok korában járunk. A királyságok az Arrakis bolygó feletti uralomért harcolnak, de a naprendszereken átívelő cselszövések, háborúk és politikai manőverek közepette van egy ember, aki talán békét hozhat az univerzumnak. De ehhez harcolnia kell. Ellenséges bolygók, fantasztikus tájak, különös lények és emberfölötti teljesítmények története ez. És két évszázados királyi ház, az Atreidesek és a Harkonnenek viszályáé. És egy szerelemé, amelyet egész hadseregek sem tehetnek semmissé.

15.15, 17.45-kor Venom 2. – Vérontó (szinkr. amerikai akció-horror, vígjáték) „Ha egyszer kiszabadulok innen, lesz egy kis vérontás” – mondta egy titokzatos fegyenc a Venom végén Eddie Brock-nak (Tom Hardy). Annak a vakmerő, nagyszájú tényfeltáró újságírónak, aki egy laboratóriumi felderítése során súlyosan megfertőződött: és azóta szimbiótaként, a testében élősködő gonosz Venommal együtt kénytelen élni. És kezdi megszeretni, hogy egy szupererős szörny lapul benne. Rá is szorul: mert mostantól nemcsak magával kell szembenéznie, hanem egy nála is erősebb, gonoszabb lénnyel, akit nem akar senki rövid pórázon tartani. Jön Vérontó (Woody Harrelson), hogy ígérete szerint pusztítson a világon. Meg kell állítani. Bármi áron.

14-ét és 17-ét kivéve 16.00-kor Hibás Ron (szinkr. amerikai-angol akcióvígjáték) A Twentieth Century Studios és a Locksmith Animation a közösségi média korában játszódó filmjének főszereplői Barney, a társaitól idegenkedő általános iskolás fiú és újdonsült beszélő digitális eszköze, Ron, akinek fő funkciója, hogy felhasználója legjobb barátja legyen. Ron mulatságos meghibásodásai olyan izgalmas kalandokat idéznek elő, melyek során a fiú és robotja megtanulják, az igazi barátságok bizony nem mindig működnek olajozottan.

15.00-kor Túl jó srác a pasim (szinkr. olasz romantikus vígjáték, dráma) PREMIER! ART! Bár Marta árva és egy halálos betegséggel küzd, õ a legpozitívabb ember a Földön. Szeretné megtalálni élete párját, a kiszemeltje pedig nem más, mint a világ egyik leghelyesebb fiúja. Amikor pedig a sráccal sikerül összehoznia egy gyertyafényes vacsorát, a lány élete új fordulatot vesz.

a Túl jó srác a pasim című olasz romantikus vígjáték, dráma

Forrás: vogue.it

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)