Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Pályázati forrásból fejlesztették a gyulai kórház radiológiai gépparkját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. október 28. 14:30
Pályázati forrásból fejlesztették a gyulai kórház radiológiai gépparkját
A magyar–román projekt révén lehetővé vált a távleletezés és a távkonzultáció

A magyar–román projekt záróeseményét tartották október 28-án

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A nagyváradi Dr. Gavril Curteanu Kórház és a Békés Megyei Központi Kórház most lezáruló, közös pályázata révén lehetővé vált a távleletezés és a távkonzultáció az intézmények, illetve azok telephelyei között a radiológia területén. 

Dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató főorvosa október 28-án, a projekt záróeseményén elmondta: a pályázat az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a programban részt vevő országok társfinanszírozásával valósult meg. A projekt összköltsége 2,9 millió euró volt, amiből 500 ezer euró forrást a Békés Megyei Központi Kórház használhatott fel. 

A fejlesztés révén biztosítottá váltak az intézmények közötti radiológiai távleletezés feltételei. Emellett megvalósult a teljes körű digitalizáció, és bővítették a radiológiai vizsgálatok képi anyagának tárolási kapacitását. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A főigazgató főorvos kiemelte: Gyulán, Békéscsabán és Szeghalmon is közel teljes körű radiológiai képalkotási lehetőség vált elérhetővé. Az általános radiológia mellett az ultrahang-diagnosztika, a mammográfia, valamint a CT- és MRI-vizsgálatok is digitálisan működnek.

– A projektnek köszönhetően a Békés Megyei Központi Kórház valamennyi telephelyén biztosítani tudjuk a magas színvonalú, korszerű szakellátás feltételeit – hangsúlyozta dr. Becsei László főigazgató főorvos, hozzátéve, hogy a radiológia nélkülözhetetlen a legtöbb szakma mindennapi tevékenységéhez.

Az intézmények közös szakmai gyakorlatokat is szerveztek, a képzések keretében az orvosok és a szakdolgozók megosztották egymással tapasztalataikat, gyakorlatukat, ezáltal javult a szakellátások hatékonysága és eredményessége. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)