Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Látványos zöldterületeket terveztek a diákok és a tanárok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. október 22. 17:15
Látványos zöldterületeket terveztek a diákok és a tanárok
Kihirdették a Mindenünk a fa pályázat díjazottjait, gyulai iskolák is vannak a legjobbak között

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Mindenünk a fa címmel hirdetett pályázatot a Tiszta Út Alapítvány a Gyulai Tankerületi Központ általános és középiskoláinak zöld területek megtervezésére. A díjkiosztó ünnepséget október 22-én tartották a fürdővárosban, a Zöldforgó Élménynap keretében.

A rendezvényre mintegy 250–300 diákot vártak a Gyulai Tankerületi Központ iskoláiból. Az Erkel Ferenc Művelődési Központ környékén kiállítás, kvízjáték, játszóház és koncert várta a gyerekeket.

A díjátadón Petrovszki Krisztián, az alapítvány megálmodója köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: hosszú ideje fontosnak tartják a hasonló rendezvények támogatását, ezért is hozták létre az alapítványt és az ahhoz kapcsolódó pályázatot. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Görgényi Ernő polgármester az eseményen a Göndöcs-kert történetét elevenítette fel az iskolásoknak, és felhívta a figyelmüket a környezetvédelem fontosságára. 

Mint megtudtuk, a pályázó iskolák pedagógusai és diákjai közösen tervezték meg a saját udvarukat úgy, hogy azon még több zöldfelület legyen.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A legjobb pályázatokat az Implom József általános iskola, az 5 sz. általános iskola, a Kétegyházi Márki Sándor Általános Iskola, a Ványai Ambrus Általános Iskola, a Dürer Albert általános iskola és a Füzesgyarmati Kossuth Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola nyújtotta be. 

A díjazottak pénzjutalomból részesültek, amiből megvalósíthatják a tervezett zöldfelületeket.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)