Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiállítások, filmvetítés és előadások várják a gyulaiakat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2021. október 20. 13:00
Kiállítások, filmvetítés és előadások várják a gyulaiakat
Programajánló

MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA

Szeptember 30. és november 1. között öt gyulai kiállítóhely összesen 48 programelemet kínál a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében. A részletes programsort az érdeklődők megtalálják a gyulakult.hu oldalon, a kiállítóhelyeken, valamint azok online felületein. Október 23-án, szombaton 15 órától Bubryák István 1956-os gyulai eseményekről szóló, Átkozott nap című filmjét vetítik le a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban. A filmet Sáfár Gyula, az MNL Békés Megyei Levéltárának igazgatója vezeti fel. A részvétel díjtalan.

GASZTROTÚRA

Október 29–31. között gasztrotúrára várja az érdeklődőket a Gyulai Turisztikai NKft. és a Békéscsabai Turisztikai Egyesület Gyulán és Békéscsabán. A fürdővárosban a Világóra és környéke lesz a programok bázishelyszíne. Az érdeklődők helyi gasztronómiai termékeket kóstolhatnak és vásárolhatnak, térzenét hallgathatnak. A rendezvénysorozathoz a Gyulai Várfürdő, a vár, az Almásy-kastély, valamint a helyi pálinkamanufaktúra és a két gyulai sörfőzde is csatlakozott.

MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

Október 28-án, csütörtökön 18 órától Bödőcs Tibor Kolera a Vackor csoportban című önálló estje várják a műfaj szerelmeseit az Erkel Ferenc Művelődési Központban. Jegyek 5600 forintért válthatók a tixa.hu oldalon és a helyszínen.

TÁJVÍZHÁZ

Hurguly-Szabó György pirográfus tárlata október 31-ig látogatható a Tájvízház időszaki kiállítási termében.

KAMARATEREM

Október 21-én, csütörtökön 19 órától Nagy Zoltán Mihály A Sátán fattya című előadását viszi színre a Zanotta Art Egyesület a Jászai Mari-díjas Árkosi Árpád rendezésében a Gyulai Várszínház kamaratermében. Jegyek 1900 forintért válthatók. Október 25-én, hétfőn 19 órától Tóth Auguszta szereplésével, Dávid Zsuzsa rendezésében mutatják be a Mezei Máriáról szóló, Hoztam valamit a hegyekből című monodrámát a kamarateremben. Jegyek 1900 forintért válthatók. Nyisztor János (NEStor) képzőművész Textúrák nélkül című kiállítása december 6-ig látogatható a kamaraterem előterében. 

OKTÓBER 23.

Október 23-án, szombaton 9.30-tól a gyulavári kopjafánál, 11 órától az Október 23. téren tartanak megemlékezést az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából.

VIGADÓ

November 6-án, szombaton 20.30-tól a Pál Utcai Fiúk ad koncertet a Vigadóban. Vendég: a Pernahajder Campbell. Jegyek 3000 forintért, elővételben 2500 forintért kaphatók az Erkel Ferenc Művelődési Központban.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)