Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Faültetéssel indult a Pándy-emléknap Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. október 19. 15:45
Faültetéssel indult a Pándy-emléknap Gyulán
A fát minden évben a Pándy-emlékérmes ülteti el

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Békés Megyei Központi Kórház legnagyobb ünnepét, a korábbi névadóról elnevezett Pándy-emléknapot rendezték meg az intézményben október 19-én. Az esemény, ahogy minden évben, faültetéssel indult.

A helyszínen megtudtuk: a Békés Megyei Tanács Kórháza 1987-ben döntött a Pándy-emlékérem adományozásáról. Az elismeréssel az intézet névadója, Pándy Kálmán emlékét kívánták megőrizni és ápolni.

– Az emlékérmet olyan személynek lehet adományozni, aki szakterületét magas színvonalon műveli vagy tudományos munkásságával elismerést szerez az intézménynek és ezáltal jelentősen hozzájárul a gyógyító munka fejlesztéséhez – emelte ki az eseményen Hack Gabriella, a tagkórház humánpolitikai és titkársági vezetője. – Az emlékéremmel kitüntetett személy hivatali vagy társadalmi tevékenységével jelentősen elősegíti a kórház fejlődését és a betegellátó munka feltételeinek javítását.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az érem adományozására minden évben a Pándy Kálmán Emlékbizottság tesz javaslatot. A bizottság tagja a kórház három főorvosi beosztású dolgozója, akiket a főigazgató főorvos bíz meg ezzel a feladattal. A szabályzat szerint a bizottság évente kap megbízást és minden évben legfeljebb 2 új tag kerülhet a csapatba.

Az emlékérem átadására minden évben a Pándy emléknapon kerül sor ünnepélyes keretek között. Az elismerés egy bronzból készült érem, amelynek hátlapjára az adományozott neve és az adományozás éve kerül bevésésre. Az eseményen hozzátették: az emlékérem adományozása, mint a Pándy Kálmán tagkórház legmagasabb erkölcsi elismerése, amiből évente legfeljebb két darab adható. Az első emlékérmet 1988-ban adták át, és az első fát is abban az évben ültették el a kitüntetettek.

Ebben az évben a fát Martyin Tibor osztályvezető főorvos, az idei év díjazottja ültette el. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)