Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai lett az év pálinkája az Agrárminisztérium megmérettetésén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. október 18. 15:00
Gyulai lett az év pálinkája az Agrárminisztérium megmérettetésén
A Nemzeti Pálinkakiválóság Programon a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. hat párlatát díjazták

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. besztercei szilvából készült érlelt szilvapálinkája nyerte el az Agrárminisztérium pálinkája címet 2021-ben, a Nemzeti Pálinkakiválóság Programon.

Rapport Miklós, a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. ügyvezetője elmondta: az Agrárminisztérium minden évben kiírja a programot, amelyről értesítenek minden kereskedelmi főzdét.

A főzdék maguk állítják össze a tételeket, amelyekkel beneveznek a megmérettetésre. A beküldött minták laborvizsgálaton is részt vesznek, amely során a Nébih vizsgálja a piaci alkalmasságot.

A programra a legnevesebb pálinkaházak küldik be prémium termékeiket, a szakmai zsűri 144 pálinka közül választották legjobbnak a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. párlatát.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mokrán János főzdevezetőtől, főzőmestertől megtudtuk: Top Pálinkakiválóság minősítést kapott a manufaktúra érlelt szilva és érlelt alma pálinkája, a bodza, a kökény, a vilmoskörte és a cigánymeggy Pálinkakiválóság címet kaptak.

Kiemelte: az érlelt pálinkák különlegessége, hogy akár öt évet is állnak a hordóban, mielőtt palackba kerülnek. Az ital íze ebben az esetben kiegészül a hordó aromáival, de nagyon fontos, hogy ez ne legyen túlzó, ne billenjen el az egyensúly, érződjön az adott gyümölcs karaktere.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)