Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Átadták a Sarkad-Remetei Vadászházat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2023. június 24. 13:00
Átadták a Sarkad-Remetei Vadászházat
A Gyula mellett található, korábbi elzárt vadászház ma már vendégházként működik

Az erdei ökoturisztikai infrastruktúra fejlesztése a fenntarthatóságot szolgálja, az állami erdőgazdaságok az erdőkezelésbe integrált módon, a védelmi és gazdasági törekvésekkel összhangban folyamatosan bővítik és korszerűsítik turisztikai hálózatukat – közölte az Agrárminisztérium (AM) az MTI-vel.

Forrás: facebook.com/drkovacsjozsef04

Kiemelték, az állami erdőgazdaságok a Téry Ödön Program és az Aktív Magyarország Program révén több mint 3 milliárd forintot fordíthattak 2017 és 2022 között ökoturisztikai infrastruktúrájuk fejlesztésére az Agrárminisztérium pályázatai mellett.

A Gyula mellett található, korábbi elzárt vadászház ma már vendégházként működik, amely nyitva áll az aktív turizmus kedvelői előtt. A közel hatvanéves épület fennállása óta több kisebb-nagyobb felújításon, átalakításon esett át. A korszerűsített vendégház a most befejezett felújítás révén már vezetékes ivóvízzel is ellátott. Tíz szobával, modern konyhával, étteremmel és külső rendezvénytérrel várja a vendégeket. Az épület felújítására az Agrárminisztérium 70 millió forint támogatást nyújtott. A munka 87,8 millió forintból valósult meg, amelyhez a DALERD Zrt. saját forrásból biztosította a támogatáson felüli részt – írják a közleményben.

Spiegel Endre vezérigazgató, Szentpéteri Sándor főosztályvezető és dr. Kovács József országgyűlési képviselő adta át a beruházást 

Fotó: kormany.hu/Lehoczky Péter

A közcélok megvalósulása az állami erdőgazdaságok egyik fontos feladata. Az elmúlt időszakban átértékelődött az erdők szerepe, a gazdasági hasznon túl kiemelten fontos, hogy az erdők a köz javát szolgálják, enyhítsék a klímaváltozás hatásait és rekreációs lehetőséget nyújtsanak, ezért fontosak a fejlesztések az állami erdőgazdaságoknál, melyek a következő években is folytatódnak – emelte ki Szentpéteri Sándor, az Agrárminisztérium erdészeti fejlesztéspolitikai és innovációs főosztályának vezetője átadó beszédében a szaktárca közleménye szerint.

A Fekete Körös mentén elterülő Gyula-Városerdő, Mályvádi és Remetei erdőtömb a térség legnagyobb egybefüggő erdőterülete, mely különleges elhelyezkedésével, természeti értékeivel, kiemelkedő vadászati lehetőségével évtizedek óta vonzza a természetszeretőket. A körösök vidéke még így, a töltésekkel megzabolázott folyókkal, levágott holtágakkal, időszakos kis vízfolyásokkal is izgalmas turistacélpont. A megújult Sarkad-Remetei Vadászház a gazdag történelmi, kulturális repertoárral, gasztronómiai rendezvényekkel és a híres gyógyvízzel hívogató Gyulától mindössze 6 kilométerre, a Fekete-Körös mellett található erdei környezetben várja a kirándulókat – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

Fotó: kormaany.hu/Vermes Tibor

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)