Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hivatalosan is átadják a Stefánia-szárnyat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. október 12. 18:00
Hivatalosan is átadják a Stefánia-szárnyat
A felújítás 2019 októberében kezdődött el

Hivatalosan is átadják az Almásy-kastély Stefánia-szárnyát október 13-án, szerdán 13 órakor – tájékoztatta lapunkat Fábián Tamás, az Erkel Ferenc Kulturális Központ és Múzeum Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az épületrész – amelyet Wenckheim Józsefné Jankovich Stefániáról neveztek el – felújítása 2019 októberében kezdődött el, a munkálatok költsége – a Szent Miklós park megújításával együtt – 1 milliárd forint volt, amelyet a Gasztronómia a hétköznapokban – komplex turisztikai fejlesztések Gyulán című pályázatból fedeztek.

A felújítás célja az volt, hogy a megújult főépület színvonalához méltó, tematikáját jól kiegészítő, azzal komplex attrakciót alkotó élményalapú turisztikai kínálatot alakítsanak ki.

A Stefánia-szárnyban báltermet, csemegetárat és látványkonyhát alakítottak ki. Az átadó előtt, 12.30-tól sajtóbejárást tartanak a csemegetár kamarakiállításában, amelyet Morva-Simona Natália, a Magyar Kastélyprogram Kft. projektmenedzsere mutat be.

A hivatalos átadón köszöntőt mond Görgényi Ernő polgármester és Kovács József országgyűlési képviselő. A fejlesztés szakmai tartalmát Virág Zsolt, a Magyar Kastélyprogram Kft. ügyvezető igazgatója. Ünnepi beszédet mond, majd az épületszárny kulcsát átadja a városvezetőnek Orbán Balázs, a miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkár, miniszterhelyettes.

Az átadó napján a látogatók a kastély kávézója felől mehetnek be az Almásy-kastélyba, a belépőket az ajándékboltban válthatják meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)