Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba
- 4 db Idared alma
- 10 dkg kristálycukor
- csipetnyi őrölt fahéj
- csipetnyi őrölt szerecsendió
- csipetnyi só
- 15 dkg barna cukor
- 15 dkg vaj
- 30 dkg finomliszt
Meghámozzuk az almákat, felkockázzuk, főzőedényben a cukorral, fahéjjal, szerecsendióval,sóval összefőzzük, körülbelül 6-8 perc alatt. A lisztet, vajat egy keverőtálban az ujjaink segítségével szétdolgozzuk addig, amíg egy morzsaszerű állagot kapunk, ne legyenek benne vajdarabok. Ezután óvatosan belekeverjük a barna cukrot. A főtt alma kompótot sütőedénybe tesszük, rárakjuk a morzsát, 170°C fokos sütőben aranybarnára sütjük. Vanília fagylalttal tálaljuk.
5700 Gyula,
Városház utca 17–19.
Szent Flórián ház udvar
06-30/294 6107
info@gyularouge.hu