Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - November végéig várják a befektetői ajánlatokat a Gyulahús Kft. legfeljebb 49 százalékos tulajdonrészére

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. október 08. 11:36
November végéig várják a befektetői ajánlatokat a Gyulahús Kft. legfeljebb 49 százalékos tulajdonrészére
A képviselő-testület rendkívüli ülésén döntött az új helyi építési szabályzatról is

Rendkívüli ülést tartott Gyula Város Önkormányzatának képviselő-testülete október 8-án a városháza dísztermében. A tanácskozáson az új helyi építési szabályzatról (HÉSZ) és a Gyulahús Kft. legfeljebb 49 százalékának értékesítési módjáról is döntés született.

a képviselő-testület október 8-i rendkívüli ülése

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az első napirendi pont Gyula város teljes területére vonatkozó új településszerkezeti, településrendezési tervének, helyi építési szabályzatának, valamint szabályozási tervének készítési eljárásáról szólt.

Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester elmondta: a grémium még 2018-ban indította el az új HÉSZ megalkotására irányuló eljárást, most jutottak el addig a pontig, hogy lezajlottak a partnerségi egyeztetések, ismertették a tervezetet a lakossággal, valamint a megjegyzések beadásának határideje is lejárt. Mint elhangzott, a megadott időpontig nem érkezett észrevétel.

A határozati javaslatot 13 igennel, egyhangúlag fogadta el a képviselő-testület.

A grémium szeptember 15-én hozott döntést arról, hogy az önkormányzat értékesíti a Gyulahús Kft. legfeljebb 49 százalékát, a mai rendkívüli ülésre készült el az eladás részleteit taglaló előterjesztés.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Az anyagból kiderült: Görgényi Ernő, Csige Gábor jegyző és Daka Zsolt ügyvezető elkészítették a vállalat működését, valamint fejlesztési terveit bemutató cégbrosúrát, amelyet október 15-ig küldenek ki az érdeklődő befektetőknek. Az ajánlatok értékelésére a testület munkacsoportot állít fel, amelyben az említetteken kívül helyet kap Réti László ügyvéd is.

Az ajánlattevők kötelesek indikatív – azaz nem kötelező érvényű – ajánlatot tenni, amely tartalmazza a fejlesztési elképzeléseket, a tőkebevonás mértékét, a megszerezni kívánt tulajdoni részesedés mértékét és a kért előjogokat, ellenszolgáltatásokat.

Az ajánlatokat legkésőbb november 20-ig várják, azokat legkésőbb december 20-ig átvizsgálják, majd beszámolnak róla a grémiumnak. A végleges ajánlatról is a képviselő-testület dönt, legkésőbb 2022. február 28-ig.

A határozati javaslatot 13 igennel, egyhangúlag szavazta meg a grémium.

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)