Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A népmese napját ünnepelték a Béke sugárúti óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. szeptember 29. 13:00
A népmese napját ünnepelték a Béke sugárúti óvodában
Az eseményt összekötötték az állatok világnapjával

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A népmese napja alkalmából egy nappal korábban, szeptember 29-én különleges programot tartottak a Béke sugárúti óvodában. A ovisok nemcsak mesét hallgathattak meg, de egy kutyával is játszhattak a rendhagyó délelőtti eseményen.

A magyar népmese napját minden évben Benedek Elek születésnapján tartják, első alkalommal 2005. szeptember 30-án rendezték meg. Az őszi gyereknap célja az, hogy a könyvtárosok, óvónők, a pedagógusok, a mesével foglalkozó szakemberek, és a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon a magyar népmesék felé forduljanak, jobban megismerve azokat.

Az óvodában megtudtuk: a népmese napjáról minden évben megemlékeznek, hiszen a mesék világa átszövi az óvodai élet mindennapjait. Mivel az állatok világnapja is közeledik, ezért idén először összekapcsolták a két eseményt, és a csoportba vendégül hívták az Aktív Mancsok Segítőkutyás Egyesületet, akikkel a legkisebbek már korábban találkozhattak egy lélekmozgató, érzékenyítő program kapcsán.

A vendég az egyesület képviselője, Gulyás Bianka volt, aki egy kutyás-mesés foglalkozást tartott a gyermekeknek. A vendégül látott csapatról megtudtuk: tagjainak fő célja a pszichésen és fizikálisan hátrányos helyzetű emberek életminőségének javítása, társadalmi integrációjának előmozdítása a speciális feladatok ellátására alkalmas segítőkutyák kiképzésével. Másik célkitűzésük a társadalmi szolidaritás erősítése, az állatvédelem és a felelős állattartás népszerűsítése, így örömmel vettek részt az óvodai foglalkozáson.

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)