Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint húsz koncertet tartottak eddig Gyulán a Térzene program keretében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. szeptember 24. 09:00
Több mint húsz koncertet tartottak eddig Gyulán a Térzene program keretében
Átadták a kezdeményezés 2021-es promóciós csomagját

Halász János, Görgényi ERnő és Fülöp Péter a Térzene program 2021-es promóciós csomagjával 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Több mint húsz koncertet tartottak eddig Gyula közterein az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkársága által indított Térzene program keretében – hangzott el a Sonivius Vappae zenekar csütörtöki fellépése előtt a várkertben, ahol átadták a kezdeményezés 2021-es promóciós csomagját.

Fülöp Péter művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében emlékeztetett, az országos programsorozatot 2019 októberében indították útjára. Hozzátette, a koronavírus-járvány három hulláma idején a szabadtéri villámkoncertekkel sikerült egy kis örömöt csempészniük az emberek mindennapjaiba.

Közölte, idén 900 millió forintot biztosított a kormányzat az országos zenei programsorozat finanszírozására. Kifejtette, a kezdeményezés célja, hogy a zene a zárt terekből kilépve minél több ember közös élményévé váljon.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára kiemelte, a Térzene program a művészeknek lehetőséget biztosít arra, hogy megmutassák magukat, a közönségnek pedig arra, hogy megélje a saját kultúráját.

Görgényi Ernő polgármester elmondta, a Térzene program keretében nyújtott támogatás révén eddig összesen 22 koncertet tartottak Gyula közterületein: a vár mellett, a Szent Miklós parkban, a Világóránál és a Göndöcs-kertben.

A köszöntők után a városvezető átvette a programsorozat 2021-es promóciós csomagját, majd a középkori zenét játszó Sonivius Vappae adott ingyenes koncertet a vár tövében.

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)