Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos határrendészeti összesítő: 436 határsértő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. szeptember 17. 08:30
Országos határrendészeti összesítő: 436 határsértő
Az ORFK Kommunikációs Szolgálatának tájékoztatója

A szolgálatot teljesítő rendőrök szeptember 16-án a 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 436 határsértőt tartóztattak fel és 213 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 33 esetben összesen 213 határsértőt tartóztattak fel Bátmonostor, Csikéria, Bácsalmás, Bácsbokod, Bátmonostor, Dusnok, Kunbaja, Vaskút, Hercegszántó-Hóduna, Homorúd, Bácsborsód, Nagybaracska, Kelebia és Gara közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 44 esetben összesen 194 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Szeged, Mórahalom, Makó, Klárafalva, Kiszombor, Szatymaz, Deszk, Ruzsa, Csengele és Kübekháza közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében Nagyszentjánosnál, Győrben és Sopronban összesen három esetben, 27 főt tartóztattak fel.

Komárom-Esztergom megyében Ács területén tartóztattak fel két illegális migránst.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, palesztin, tunéziai, afgán, pakisztáni, palesztin, jemeni, eritreai, marokkói, török, iraki, algériai és új-guineai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 19 esetben összesen 213 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 178 személyt, Csongrád-Csanád megyében 35 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában 8 esetben indult büntetőeljárás embercsempészés miatt.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)