Daka Zsolt elmondta: a Gyulahús Kft. az elmúlt években folyamatosan törekedett arra, hogy új termékekkel jelenjen meg a piacon, hiszen változnak a fogyasztói igények, illetve szeretnék növelni a cég piaci súlyát belföldön és külföldön is.
Kiemelte: a brüsszeli székhelyű Nemzetközi Íz és Minőség Intézet aranycsillagos minősítéssel díjazta a szeletelt szarvas sonkát.
Hozzátette: a belga szervezet az egyetlen, amely vakteszttel értékeli a beküldött termékeket, íz illat, megjelenés, illetve az összbenyomás alapján.
Daka Zsolt aláhúzta: a másik díjazott termékük a medvehagymás sertésmájas, amely Érték és Minőség nagydíjban részesült. Mint mondta, ennek a terméknek a készítésekor is figyelembe vették a fogyasztói igényeket, hiszen a medvehagyma egy divatos fűszernövény, amelynek számos kedvező élettani hatása van. A májasnak csökkentették a sótartalmát, valamint glutén- és laktózmentes.
A sikerek története 2010-ben kezdődött, amikor új kormány és az új gyulai önkormányzat megalakulásával egy új gazdaságfilozófia érvényesítése kezdődött el, amelynek egyik része az értékek megőrzése és továbbfejlesztése – kezdte Görgényi Ernő.
2012 végén döntött arról a kormány, hogy Gyula Város Önkormányzatát 1,8 milliárd forinttal támogatja, a grémium az alaptörvényben biztosított autonóm döntéshozatali jogkörénél fogva azt a határozatot hozta, hogy ennek az összegnek a nagyrészéből újjászervezi a gyulai húsipart. Megalapították a Gyulahús Kft.-t, amely már az első évtől, 2013-tól kezdve nyereségesen működött.
Hozzátette: a nyereséget sosem vonták el a cégtől, nem vettek fel osztalékot, a Gyulahús Kft.-nél maradó összegekből a társaság 1,5 milliárd forint értékű fejlesztést tudott megvalósítani.