Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyulahús Kft. két terméke is elismerésben részesült

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. szeptember 14. 14:34
A Gyulahús Kft. két terméke is elismerésben részesült
A medvehagymás sertésmájast és a szeletelt szarvas sonkát is díjazták

Érték és Minőség nagydíjjal ismerték el a Gyulahús Kft. medvehagymás sertésmájasát, a szeletelt szarvas sonka pedig aranycsillagos minősítést kapott Brüsszelben – jelentette be szeptember 14-én Daka Zsolt ügyvezető és Görgényi Ernő polgármester.

daka zsolt és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Daka Zsolt elmondta: a Gyulahús Kft. az elmúlt években folyamatosan törekedett arra, hogy új termékekkel jelenjen meg a piacon, hiszen változnak a fogyasztói igények, illetve szeretnék növelni a cég piaci súlyát belföldön és külföldön is.

Kiemelte: a brüsszeli székhelyű Nemzetközi Íz és Minőség Intézet aranycsillagos minősítéssel díjazta a szeletelt szarvas sonkát.

Hozzátette: a belga szervezet az egyetlen, amely vakteszttel értékeli a beküldött termékeket, íz illat, megjelenés, illetve az összbenyomás alapján.

Daka Zsolt aláhúzta: a másik díjazott termékük a medvehagymás sertésmájas, amely Érték és Minőség nagydíjban részesült. Mint mondta, ennek a terméknek a készítésekor is figyelembe vették a fogyasztói igényeket, hiszen a medvehagyma egy divatos fűszernövény, amelynek számos kedvező élettani hatása van. A májasnak csökkentették a sótartalmát, valamint glutén- és laktózmentes.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A sikerek története 2010-ben kezdődött, amikor új kormány és az új gyulai önkormányzat megalakulásával egy új gazdaságfilozófia érvényesítése kezdődött el, amelynek egyik része az értékek megőrzése és továbbfejlesztése – kezdte Görgényi Ernő.

2012 végén döntött arról a kormány, hogy Gyula Város Önkormányzatát 1,8 milliárd forinttal támogatja, a grémium az alaptörvényben biztosított autonóm döntéshozatali jogkörénél fogva azt a határozatot hozta, hogy ennek az összegnek a nagyrészéből újjászervezi a gyulai húsipart. Megalapították a Gyulahús Kft.-t, amely már az első évtől, 2013-tól kezdve nyereségesen működött.

Hozzátette: a nyereséget sosem vonták el a cégtől, nem vettek fel osztalékot, a Gyulahús Kft.-nél maradó összegekből a társaság 1,5 milliárd forint értékű fejlesztést tudott megvalósítani.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)

iconem21_37.jpg (0 KByte)

+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)