Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Békés Megyei Közfoglalkoztatási Értéktár Bizottság alakul

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2021. szeptember 10. 19:33
Békés Megyei Közfoglalkoztatási Értéktár Bizottság alakul
Nyolcadik alkalommal rendezték meg a megyei közfoglalkoztatási kiállítást

Nyolcadik alkalommal rendezett közfoglalkoztatási kiállítást csütörtökön a megyeszékhelyen a Békés Megyei Kormányhivatal.

A kormányhivatal honlapján kiemelték: a megye kilenc járásából 55 település mutatta be a Startmunka Mintaprogram keretében előállított értékeit, termékeit a megyeszékhely főterén. A rendezvény keretében a közfoglalkoztatottak számára állásbörzét is szerveztek, amelyen a megye meghatározó munkáltatói, nyílt munkaerőpiaci szereplői is részt vettek.

Takács Árpád megyei kormánymegbízott a megnyitón bejelentette: októberben megalakul a Békés Megyei Közfoglalkoztatási Értéktár Bizottság.

Emlékeztetett: Magyarország kormánya tíz évvel ezelőtt hívta életre a közfoglalkoztatási programot. Ezzel a munka és értékalapú társadalom megteremtése mellett tette le a voksát – fogalmazott. 

Réthy Pál, a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára kiemelte: míg 2016-ban a megyében havonta átlagosan mintegy tizenöt és félezer ember dolgozott a közfoglalkoztatásban, mára ez a szám 6100 körülire mérséklődött.

A közfoglalkoztatás értelmes és értékteremtő foglalkoztatási forma, ezt igazolják a közfoglalkoztatás alapjain létrejött szociális szövetkezetek is – fejtette ki.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő emlékeztetett: 2011-ben hazánkban a munkanélküliségi ráta meghaladta a 11 százalékot, és mindösszesen 3,8 millión dolgoztak.

A gazdasági teljesítmény folyamatos javulása hatással van a közfoglalkoztatásra is, ugyanakkor e foglalkoztatási forma továbbra is fontos – tette hozzá.

A rendezvényen második alkalommal adták át a Békés Megye Értékteremtő Közfoglalkoztatásáért díjakat, idén Bucsa, Csabacsűd, Csorvás, Ecsegfalva, Gyula, Lőkösháza, Magyarbánhegyes, Szabadkígyós, Újkígyós és Vésztő önkormányzata képviselői vehettek át elismerést. 

2021-ben a megye 75 településéből 62 önkormányzat kapcsolódik be a járási Startmunka Mintaprogramba. A mezőgazdaság területén 1093 közfoglalkoztatottnak biztosítanak munkát, a helyi sajátosságokra épülő területen 764, a szociális programelem keretében 1189 embert foglalkoztatnak. A hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás keretében 2737-en, az országos közfoglalkoztatási programokban mintegy 550-en jutnak munkalehetőséghez a térségben idén.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)