Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gazdaságfehérítést szolgálták az ellenőrzések

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. szeptember 08. 10:00
A gazdaságfehérítést szolgálták az ellenőrzések
Összehangolt ellenőrzést végeztek nyáron az építőipari tevékenységet végzők körében

Átfogó, az ország egész területére kiterjedő, összehangolt ellenőrzést végeztek nyáron az illetékes hatóságok az építőipari tevékenységet végzők körében – közölte a Békés Megyei Kormányhivatal.

Mint írták, júliusban Békés megyében 41 esetben tartottak ellenőrzést az építésfelügyeleti, fogyasztóvédelmi, valamint a foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelemi szakemberek. Kisebb fokú szabálytalanságot 11 esetben tártak fel, ezekben az esetekben az érintettek figyelmét a jogkövető magatartásra hívták fel. Mindösszesen három eljárás van folyamatban, amelyben bírság kiszabása várható.

Kiemelték: a komplex ellenőrzések célja a jogkövető gazdasági működés és foglalkoztatás erősítése, a tisztességes, jogkövető cégek versenyhátrányának csökkentése, a szabályok megszegésével jogosulatlan előnyt szerző vállalkozások felderítése, illetve az ágazatban dolgozók alapvető jogai érvényesülésének elősegítése volt.

Országos szinten a legtöbb problémát a foglalkoztatás, a munkavédelem és az építésfelügyelet terén tapasztalták a szakemberek. Továbbra is jellemző a bejelentés nélkül foglalkoztatás, illetve a munkaidő-nyilvántartás vezetésének hiánya. Gyakori tapasztalat volt a védőeszközök biztosításának hiánya, illetve azok használatának elmulasztása, de visszatérő probléma volt a nem biztonságos munkakörnyezet is.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)