Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Súlyos bűncselekmények miatt emeltek vádat egy gyulai férfi ellen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2021. augusztus 25. 13:30
Súlyos bűncselekmények miatt emeltek vádat egy gyulai férfi ellen
Rettegésben tartotta a hajléktalanszálló lakóit

Rablás, önbíráskodás és testi sértés miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 25 éves gyulai férfi ellen, aki rettegésben tartotta a helyi hajléktalanszálló lakóit.

Az erőszakos bűncselekmény miatt korábban már büntetett férfi hajléktalan volt, azonban erőszakos, agresszív magatartása miatt nem engedték be a hajléktalanszállóra. Ennek ellenére a férfi sűrűn megfordult a szálló környékén, ismerősi viszonyban volt az ott tartózkodókkal.

A férfi 2020 augusztusában a szálló 73 éves lakóját azzal fenyegette meg, hogy ha nem ad neki 500 forintot, leszúrja, és a hasához egy hat centiméter pengehosszúságú kést nyomott.

A vádlott a sértettet útjára engedte, miután azt ígérte, hogy még aznap átadja a pénzt, erre azonban nem került sor.

A vádlott 2020 novemberében a sértett lakására ment, ahol leütötte, a nyugdíját követelte, majd elvett tőle 125 ezer forintot. A pénzből 52 ezer forintot a barátnőjére bízott, a többit elköltötte.

A délutáni órákban felkereste a barátnőjét, hogy visszakérje a pénzt, ő azonban nem volt hajlandó azt visszaadni, csak miután bántalmazta őt.

A nő segítségére sietett a hajléktalanszálló egyik lakója, akit a terhelt ököllel arcon ütött, majd válogatás nélkül bántalmazta a szálló előtt várakozó további hat személyt. Öten könnyű sérüléseket szenvedtek.

Másnap a vádlott egy szóváltást követően ismét a hajléktalanszálló egyik lakójára támadt, ütlegelte és rugdosta a neki segítséget nyújtó nővel együtt. Mindkét sértett könnyű sérüléseket szenvedett, de akár súlyos sérüléseket is szerezhettek volna.

A Gyulai Járási Ügyészség vádiratában fegyházbüntetésre, vagyonelkobzásra és a bűnügyi költség viselésének kötelezésére tett indítványt.

GYULAI HÍRLAP • 2021. augusztus 25. 13:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)