Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai bajnokok az Emerson Kupán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. augusztus 17. 15:00
Gyulai bajnokok az Emerson Kupán
Fürdővárosi játékosokkal nyert nemzetközi címet a szeghalmi focicsapat

Eger városában rendezték az Emerson Kupa elnevezésű nemzetközi futballtornát augusztus 5. és 8. között. A bajnoki címet szerző Sárrét LE keretébe Tripon Dávid és Nagy-Dombovári Gergő is meghívást kapott.

Tripon Dávid, SCHULTZ LÓRÁNT és Nagy-Dombovári Gergő

Schultz Lóránt korosztályos edző elmondta, az Egri Focisuli SE által rendezett XXVIII. Nemzetközi Utánpótlás Labdarúgó Tornát (korábban Rexroth Kupát) 1994 óta rendezik meg. Az U8-as, U9-es, U10-es, U11-es, U12-es és U13-as korosztályok tornáján 2x20 perces mérkőzéseken döntötték el a kupa sorsát.

A szeghalmi egyesület a Gyulasport NKft. két játékosával, Tripon Dáviddal és Nagy-Dombovári Gergővel a soraiban érkezett a tornára. Csepregi György és Kajári János tanítványai kiváló támogatást nyújtottak a szeghalmi együttesnek, folyamatos szerepet kaptak a torna során.

– A gyulai és a szeghalmi utánpótlás-nevelő klub (SLE) évek óta nagyon jó kapcsolatot ápol egymással. Minden felkészülési időszakban játszanak egymás ellen csapataink barátságos mérkőzéseket, de volt már példa arra is, hogy egy-egy színvonalas rendezvényre szeghalmi focistákat hívtak meg csapataikba a gyulai klub korosztályai. Ezúttal egyrészt a nyaralások miatti hiányzók pótlására, másrészt pedig a csapat erősítése miatt hívtuk meg a gyulai srácokat, akiknek kiválasztásában az edzőik segítettek – ismertette Schultz Lóránt.

A Sárrét FC 2012-es együttese az A jelű csoportban kapott helyet, ahol az Egri Focisuli SE Piros (EFE „P”), az Újbuda FC, az Egri Focisuli SE Kék (EFE „K”), a Veresegyház LUA és az Ózd Városi SE gárdáival nézett szembe.

A szeghalmi csapat kiválóan kezdte a tornát, a veresegyházi riválisát 1-11-es arányban győzte le. A folytatásban sem vett vissza lendületéből a sárréti gárda, a Tripon Dávidot és Nagy-Dombovári Gergőt is a fedélzeten tudó együttes egészen a döntőig menetelt.

A fináléban a remek teljesítményt nyújtó Újbuda FC volt a Békés megyei klub ellenfele, a meccsen a gyulai Tripon Dávid találata döntötte el a kupa sorsát.

– Nagyon jó választásnak bizonyult Dávid és Gergő szerepeltetése, mindkettőjük villámgyorsan beilleszkedett csapatunkba. Végig nagyon jó teljesítményt nyújtottak a tornán, mind a játékban, mind pedig a csapategységben nagyon komoly stabilitást jelentettek, folyamatosan lehetett rájuk számítani. Dávid ráadásul győztes gólt rúgott a döntőben. Remélem, lesz még lehetőségünk együtt harcolni velük egy ehhez hasonló sikerért. Az anyukáknak pedig köszönjük a hihetetlen buzdítást – értékelt Schultz Lóránt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)