Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Letartóztatás az eleki garázdaság ügyében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. augusztus 16. 16:00
Letartóztatás az eleki garázdaság ügyében
Az eleki férfi belekötött egy kiskorú fiúba, majd annak apját is bántalmazta

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt kezdeményezte a Gyulai Járási Ügyészség egy 42 éves többszörösen büntetett előéletű eleki férfi letartóztatását – olvasható a Békés Megyei Főügyészség közleményében.

Mint írták, a férfi augusztus 11-én az esti órákban Eleken, a Kígyó utcán belekötött egy kiskorú fiúba. A fiú apja, a későbbi sértett ekkor odament a terhelthez és a társaságában tartózkodó két férfihoz, akikkel szóváltásba keveredett, ennek során a terhelt két alkalommal hátulról tarkón ütötte a sértettet, illetőleg társai is többször megütötték. A bántalmazott férfi 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. A terhelt erőszakos, kihívóan közösségellenes cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.

A terhelt korábban öt alkalommal volt büntetve hasonló jellegű bűncselekmények miatt is, illetőleg két további büntetőeljárás is folyamatban van vele szemben szintén csoportosan elkövetett garázdaság és zaklatás miatt.

A letartóztatást a járási ügyészség az ő esetében is a szökés, elrejtőzés veszélye miatt kezdeményezte, illetőleg a bűnismétlés ténye és annak veszélye szintén megállapítható volt ezen terhelt esetében is. A letartóztatást a Békéscsabai Járásbíróság vasárnap elrendelte – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)