Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hazai vereséggel kezdett a gyulai felnőttcsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. augusztus 15. 14:00
Hazai vereséggel kezdett a gyulai felnőttcsapat
Clean-Way Gyulai Termál FC–Okány KSK 0-2 (0-2)

A Megye I.-es bajnokság első fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata az Okány KSK együttesét fogadta augusztus 14-én. Sajben Gábor kupagyőzelemmel melegítő gárdája az exgyulai fiatalokkal megtűzdelt riválisa ellen indította a szezont.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Clean-Way Gyulai Termál FC: Kajári, Nagy S., Kukla (Oláh A.), Nagy G., Trescsula, Kovács, Palik, Magyar (Kocsis Bence), Pohl (Nagy E.), Repisky és Radics (Kocsis Bálint). Csere: Oláh Z., Bíró és Patkás. Vezetőedző: Sajben Gábor.

A gyulai gárda a Jamina SE elleni kupagyőzelemmel hangolt a bajnoki nyitányra. A vendégcsapat a Megyei II.-es bajnokság A jelű csoportjának bajnokaként érkezett a mezőnybe. Mindkét együttes alaposan megforgatta keretét, a gyulai csapat elsősorban fiatal játékosaira építette fel keretét, míg aktuális riválisa alaposan „bevásárolt” első Megye I.-es szezonjára. A találkozó külön pikantériát is tartogatott a szurkolók számára, hiszen a Démusz Zsolt alakulatában több, egykori gyulai játékos is helyet kapott.

A találkozót a vendégcsapat kezdte erősebben, a nyolcadik percben Sztojka robbant ki védői mellől egy indításra, majd a kapust kicselezve szerezte meg vezetést együttesének. 0-1.

Hét perccel később Bondárt találta meg társa egy kiváló labdával, a tavaly még a fürdővárosban játszó csatár pedig védőjét megelőzve emelte a gyulai kapuba a labdát. 0-2.

A kétgólos hátrány nem vette el a kedvét a gyulai gárdának a játéktól, a Nagy Gergő mozgatta mezőny folyamatosan érkezett meg helyzetivel az okányi kapu elé.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A második félidő sem hozott túlzottan nagy változást, az vendég együttes hátrébb rendezte sorait, ám továbbra is veszélyt jelentett a gyulai kapura. A hazai gárda több ígéretes helyzetet is kidolgozott, ám az utolsó mozdulatokba rendre hiba csúszott.

Sajben Gábor együttese mindent megpróbált, hogy megfordítsa a korán jött gólok miatt kapott hátrányt, ám végül az oknyi együttes ünnepelhette meg történelme első Megyei I.-es győzelmét.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Nem gondolnám, hogy megilletődötten kezdtük volna a mérkőzést. Az ellenfelünk két előrevágott labdájánál figyelmetlenek voltunk, így hamar kétgólos hátrányba kerültünk. Ez minden csapatot megzavart volna. Úgy érzem, hogy nem érheti kritika fiatal játékosaimat, végig focizni próbáltunk az egész mérkőzésen teljesen passzív, de rutinos okányi csapat ellen. Sajnos átütőerő, igazán nagy gólhelyzetek nélkül játszottunk. Igazi befejező csatár poszt hiánya miatt a mai napon a támadások befejezésénél kevesebbek voltunk. A 20 év átlagéletkorú csapatomnak megkezdődött a bajnokság, amibe bele kell tanuljunk. Övék a jövő, azért dolgozunk, hogy az ilyen rutinosabb, célfutballt játszó csapatokat ne csak játékban, hanem eredményességben is legyőzzük. Trescsula, Kovács, Magyar, Palik – nagyon fiatal játékosaim hozzáállását, futómennyiségét, bátorságát szeretném kiemelni, amire rengetege lehet majd építeni. Külön megemlíteném csapatkapitányunk mentalitását, aki a hét nappal ezelőtti jaminai mérkőzésen elszenvedett sérülése után először tudott cipőt húzni a lábára, amely példaértékű lehet a fiatalok számára. Nem szabad búslakodni, szorgalmasan fogunk tovább dolgozni a srácokkal és tanulni a hibáinkból – értékelt Sajben Gábor.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a következő fordulóban a kupából kiejtett Jamina SE ellen javíthat mérlegén.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)