Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újabb hőhullámra kell számítani

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2021. július 23. 19:30
Újabb hőhullámra kell számítani
Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti

Újabb hőhullám várható a hétvégén, és ismét szaharai por érkezik a térségbe – közölte Allaga Tamás, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa pénteken.

A szakember a Facebookon megosztott videóban kifejtette: éjszaka nyugodt idő várható. Szombaton sok lesz a napsütés, 30 Celsius-fok közelébe emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap mozgalmasabb idő várható: néhol már hajnalban is lehetnek záporokat adó felhők, a nap második felében már többfelé – nagyobb eséllyel a Dunántúlon és az északi megyékben – zivatarok is kialakulhatnak.

Ezzel együtt folytatódik a felmelegedés. Főképp a keleti területeken jelentősen melegszik a levegő, a délkeleti tájakon 37 fok körüli csúcsértékek várhatók.

A minimumok, így az átlaghőmérséklet is emelkedik. Az ország nagy részén 25, főképp keleten 27 fok felett alakul a középhőmérséklet. Így a tartós hőség miatti figyelmeztetések is várhatók.

A meteorológus kitért arra is, hogy a levegő nemcsak melegebb, hanem porosabb is lesz. Ismét szaharai por érkezik a térségbe, így ha hétfőn lesz zápor, zivatar, az saras esőt is okozhat – közölte Allaga Tamás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint éjszakára átmenetileg nagy területen kiderül az ég, de az északkeleti, keleti részeken maradhatnak felhősebb körzetek is. Csapadék az ország nagy részén nem várható, legfeljebb a péntek délutáni, kora esti órákban van esély néhol futó zápor, a nyugati határszélen esetleg zivatar kialakulására.

A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad, de szombaton a délire forduló szél a Dunántúlon időnként megélénkül. Zivatarok környezetében szélerősödés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 11 és 17 fok között alakul, de a nagyvárosokban ennél kissé enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 27 és 31 fok között várható.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)