Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Büntetőkoccanás miatt emeltek vádat egy férfi ellen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2021. július 23. 15:30
Büntetőkoccanás miatt emeltek vádat egy férfi ellen
Azzal büntetett meg egy általa szabálytalannak vélt autóst, hogy szándékosan összeütközött vele

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 44 éves büntetett előéletű békéscsabai férfi ellen, aki egy általa szabálytalannak vélt autóst azzal büntetett meg, hogy szándékosan összeütközött vele.

A Békés Megyei Főügyészség lapunkhoz eljuttatott közleményében felidézte: tavaly decemberben Békéscsabán, a Bartók Béla út és a Lepény Pál utca kereszteződésében egy autó sorolt át a külső forgalmi sávból a férfi autója elé, a belső forgalmi sávba. A férfi a szabályos manővert szabálytalannak vélte, ezért követni kezdte a járművet. Amikor a sértett szabályosan átsorolt egy balra kanyarodó forgalmi sávba, a terhelt a külső forgalmi sávból irányt váltva úgy haladt el a sértett gépkocsija mellett, hogy a záróvonalat átlépve szándékosan balra kormányozta az autóját, így érintőlegesen nekiütközött a másik járműnek. A sértett az autójával elmenekült a helyszínről. A terhelt egy ideig próbálta követni, majd a rendőrség épületéhez hajtott, és úgy tett bejelentést a közlekedési balesetről, mintha azt a másik fél okozta volna.

A terhelt a forgalmi sávváltás szabályainak szándékos megszegésével közvetlenül veszélyeztette a másik autót vezetőjének testi épségét. A járási ügyészség vádiratában pénzbüntetésre és járművezetéstől való eltiltásra tett indítványt. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróságon folytatódik.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)