Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Előadásokkal egybekötött vetélkedősorozatot szerveztek a járás időseinek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. július 22. 14:30
Előadásokkal egybekötött vetélkedősorozatot szerveztek a járás időseinek
A Cinka Panna utcai idősek klubjában az önbizalom volt a téma

Az önbizalomról, annak elvesztéséről és a lehetséges megküzdési módokról tartottak előadást a Cinka Panna utcai idősek klubjában június 22-én. A programon Juhos Renáta szociális munkás mondta el a megjelenteknek, hogyan ismerhető fel egy-egy közösség önbizalomhiányos tagja, és hogyan segíthetünk neki a beilleszkedésben. 

Az önbizalomról tartottak előadást a Cinka Panna utcai idősek klubjában

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az előadó lapunknak kifejtette, az Egészségfejlesztési Iroda az Egészséges időskor elnevezésű klubfoglalkozása keretében szervezett előadásokkal egybekötött vetélkedősorozatot a Gyulai járásban élő időseknek. Ennek része a Cinka Panna utcai idősek klubjában tartott program.

– Minden emberben megvan az igény az önelfogadásra, mások szeretetére. Ezek alapszükségleteink, melyek nélkül nem lehetséges boldog életet élni. Sajnos több élethelyzetben csak bizonyos feltételek között vagyunk elfogadhatók, szerethetők, ami problémát jelenthet az életünkben – ismertette Juhos Renáta előadása témáját. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Hozzátette: rossz esetben tehát a szeretet és elfogadás iránti igény messzire sodorhat a valódi érzésektől, ilyenkor mások véleménye és iránymutatása lesz a mérvadó.

– Ha elveszítjük a kapcsolatot a létünk alapját jelentő legmélyebb érzésekkel és tapasztalatokkal, az aláássa önbizalmunkat, és komoly pszichés szenvedést okoz – folytatta.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Lapunknak kiemelte: amennyiben valakit valódi, feltétel nélküli szeretet és elfogadás vesz körül – legalább a legközelebbi kapcsolataiban –, úgy a szeretet és az önelfogadás igénye nem mond ellent egymásnak.

– Ahhoz, hogy szabadon azok merjünk lenni, akik valójában vagyunk, el kell fogadnunk magunkat, méghozzá olyannak, amilyenek valójában vagyunk. Az értékeinkkel és a hiányainkkal együtt – fogalmazott az előadó.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)