Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két kismamát ajándékozott meg a Magyar Vöröskereszt a gyulai kórházban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. július 21. 14:30
Két kismamát ajándékozott meg a Magyar Vöröskereszt a gyulai kórházban
A kezdeményezés hamarosan folytatódik

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A Békés megyei Központi Kórház szülészetén került sor július 21-én annak a két ajándékcsomagnak az átadására, amellyel a Magyar Vöröskereszt lepett meg két helyi kismamát. Az anyukák pelenkákat, babaeszközöket, rugdalózókat és egyéb babafelszereléseket kaptak ajándékba. 

Párducz László, a szülészeti osztály főorvosa lapunknak úgy fogalmazott: az ember a gyermekeiben él tovább, Magyarországon a 30 év fölötti nők több mint felének még sincs gyermeke.

– Amit tudunk, megteszünk annak érdekében, hogy segítsük, inspiráljuk a kismamákat. A gyermek az államnak, a családnak egyaránt fontos, de félő, hogy elfogyunk, hiszen egyre kevesebb gyermek születik. A jóléthez való ragaszkodás a gyermekvállalást sok esetben háttérbe szorítja – mondta. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének igazgatója elárulta: tavasszal indult az országos program, melynek célja a nehéz helyzetű családok megsegítése. 

– A központban első körben 100 csomagot készítettek el, és juttattak el az ország minden részére, ebből hoztunk ide, Gyulára is – emelte ki. Hozzátette, a program a tervek szerint folytatódik.

Elmondta, a szülőket arra biztatják, hogy Békés megyei irodájukban adják le a már nem használt babaruhákat, hogy azokat is továbbadhassák a rászorulóknak. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)