Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Zivatarokra figyelmeztetnek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. július 09. 10:31
Zivatarokra figyelmeztetnek
Másodfokú figyelmeztetést adtak ki a megyére

Forrás: met.hu

Zivatarveszély miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki péntekre Békés megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Veszélyjelzésükben azt írták: a kora délutáni órákig leginkább az ország középső harmadán kell zivatarokra számítani, amelyek északkelet felé haladnak. Az átvonulásokat intenzív csapadékhullás, a legerősebb gócokat viharos (60–70 km/órás) széllökés és (1–2 centimétert elérő) jégeső is kísérheti.

Késő délutántól heves zivatarokra lehet számítani: dél felől várhatóan egy kiterjedt zivatarrendszer éri el az országot, amely késő estére fokozatosan északkeletre helyeződik át. A leghevesebb gócokat (90–100 km/órás vagy azt meghaladó) szélroham, jégeső (akár több centiméteres) és felhőszakadás (rövid idő alatt lehulló, több 10 milliméternyi csapadék) kísérheti.

Éjjel egyre inkább a Tiszántúlra helyeződik át a zivatartevékenység. Szombaton a Dunától keletre elszórtan fordulhatnak elő zivatarok.

Az előrejelzésben azt is megjegyzik, hogy kis eséllyel a délutáni, esti órákban akár magasabb fokú, piros riasztás is érvénybe léphet.

A hőség miatt szintén másodfokú riasztás van érvényben a megyében. A meteorológiai szolgálat honlapján azt írták, a hőség a nyugat felől érkező hidegfront és a csapadék hatására mérséklődik, a déli és keleti területekre szorul vissza.

Szombaton már csak az ország délkeleti megyéiben érheti el a 25 fokot a napi középhőmérséklet.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)