Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Veres Laura ifjúsági Európa-bajnok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. július 07. 08:00
Veres Laura ifjúsági Európa-bajnok
A gyulai úszó a női 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként léphetett a dobogó legfelső fokára

A LEN Ifjúsági Európa-bajnokság küzdelmeit rendezik július 6. és 11. között Rómában. A korosztályos kontinenstornán Veres Laura a 4×200 méteres gyorsváltó tagjaként kezdte a versengést.

Forrás: musz.hu

Veres Laura korábban elmondta, az Ifjúsági Európa-bajnokság a tokiói olimpiáig vezető út utolsó erőfelmérője lesz, így a cél még mindig az, hogy jobb formában és jobb időeredménnyel a tarsolyában érkezzen az ötkarikás játékokra.

A kontinenstorna nyitónapján a Veres Laura, Fábián Bettina, Nyirádi Réka és Pádár Nikoletta alkotta 4×200-as gyorsváltó úszott az aranyéremért.

Ahogy azt a Magyar Úszó Szövetség hivatalos oldala írja, a részidőket nézve gyakorlatilag egymást másolták a lányok: 2:00.32 (Laura), 2:00.51 (Bettina), 2:00.31 (Réka), s végül 1:59.80 (Nikoletta) – az oroszok a féltávnál még valamelyest közel tudtak jönni a mieinkhez (ekkor 0.20 volt a különbség), ám Nyirádi Réka visszaállította a különbséget, gyakorlatilag az 500-as forduló után nem volt kérdés, hogy ki nyeri a versenyt.

Veres Laura a négyes első tagjaként, már az első 100 méter után átvette a vezetést, amely után már folyamatosan őrizte előnyét a magyar csapat, így Pádár Nikoletta már óriási fölénnyel csaphatott a célba. Az Európa-bajnok 4×200 méteres gyorsváltó mögött az orosz négyes végzett a második helyen, míg a dobogó harmadik fokára a török váltó állhatott.

A gyulai úszó a felnőtt Eb ezüst után korosztályos magyar bajnoki címet szerzett, most pedig korosztályos aranyéremmel a zsebében készülhet az ötkarikás játékokra.

– Örülök, hogy sikerült aranyérmet nyernünk, jó, hogy rögtön az első napot így tudtunk indítani. Az idővel nem teljesen vagyok megelégedve, remélem, az egyéni kétszáz jobb lesz – mondta el a musz.hu kérdésére Veres Laura.

Veres Laura legközelebb a pénteki 200 méteres gyorsúszás futamaiban csobban a medencébe.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)