Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Dr. Libor János-díjban részesült Seres Ábel, Sipos-Baranyai Ilona és Pakai Tímea

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. június 30. 18:15
Dr. Libor János-díjban részesült Seres Ábel, Sipos-Baranyai Ilona és Pakai Tímea
Semmelweis-nap alkalmából adtak át elismeréseket a gyulai Vigadóban

A GYULAI PÁNDY KÁMÁN TAGKÓRHÁZ KITÜNTETETTJEI a Vigadóban rendezett ünnepségen 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A járványügyi helyzetre való tekintettel idén is szűk körben ünnepelte június 30-án a Semmelweis-napot a Békés Megyei Központi Kórház. A gyulai egészségügyi dolgozókat a gyulai Vigadóban köszöntötték, ahol több kitüntetést is átadtak.

Becsei László főigazgató főorvos köszöntőjében Semmelweis Ignác életéről és munkásságáról beszélt, majd a kórház dolgozóinak munkáját méltatta. 

– Egy egészségügyi intézmény erejét az ott dolgozók munkájának összessége határozza meg. Az önök elhivatottsága, lojalitása nélkülözhetetlen volt ahhoz, hogy az elmúlt hónapokban az ellátórendszer megfeleljen az előtt álló kihívásoknak – szólt a megjelent kórházi dolgozókhoz.

Kovács József országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: a járványhelyzetben elvégzett munkáért köszönet illet minden munkatársat. Hozzátette: a város- és a kórházvezetéssel folyamatosan egyeztettek annak érdekében, hogy járvány miatti speciális helyzetben megoldást találjanak a felmerült operatív kérdésekre. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Sárosi Tamás megyei tiszti főorvos köszöntőjében kiemelte: a világjárvány időszakában a helyiek munkája kiemelkedő volt.

– A kormányhivatal és az egészségügy együttműködése számokban is kifejezhető. Az elmúlt időszakban a Békés megyei népegészségügyi szervek 13 ezer határozatot hoztak járványügyi elkülönítésről, ez jelentős munka. Mindez nem lett volna kivitelezhető, ha az egészségügyi ellátórendszer részéről nem érkeznek meg a pontos adatok – jelentette ki, majd kiemelte: Békés megyében az oltottak aránya országosan is magas. 

Az ünnepségen Görgényi Ernő adta át a gyulai képviselő-testület által alapított Dr. Libor János-díjat Seres Ábelnek, Pakai Tímeának és Sipos-Baranyai Ilonának. 

Becsei László főigazgató főorvos

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Seres Ábel 2004-ben a Nagyváradi Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomáját, majd a gyulai tagkórház fertőző osztályán helyezkedett el. 2017 márciusa óta az integrált kórházhigiénés osztály vezetője. A járványügyi védekezésben és a járványkezelésben a kezdetektől kiemelt szerep jutott neki, a veszélyhelyzet idején mindvégig bizonyította szakmaiságát és rátermettségét. Az elmúlt hónapokban számos alkalommal volt szükség a higiénés szabályok és a módszertanok felülvizsgálatára, a kiadott irányelveknek módosítására, átszervezésekre. A kontaktkutatások mellett a védőoltás-szervezés, a dolgozói szűrések koordinálása is jelentős terhet rótt a főorvosra és munkatársaira – áll a laudációban.

Pakai Tímea méltatásában elhangzott: a gyulai tagkórház oltóhelyein 2021 januárjában adták be az első COVID elleni védőoltást Pfizer-típusú oltóanyaggal. Az oltóhely kialakításával, működésének megszervezésével a főnővért bízták meg. A kezdetekben néhány fős személyzet ma már ütőképes, külső helyszíneken is helyt álló, több tíz fős személyzetté alakult. A csapat kialakításában, a teammunka megszervezésében, a folyamatosan megújuló ápolásszakmai ismeretek átadásában elévülhetetlen szerepe van a főnővérnek, 1998 óta dolgozik a kórházban – hangzott el a díjazott méltatásában.

Sipos-Baranyai Ilona 2000 júliusától dolgozik a gyulai tagkórház sürgősségi betegellátó osztályán. Ápolóként lelkiismeretes, példaértékű, pontos, precíz, munkát végez. A pandémia ideje alatt a legmegterhelőbb területeken állt helyt, a pretriage-tevékenységben és a lázzónában történő munkavégzésben is részt vett – emelték ki.

Kovács József országgyűlési képviselő

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Becsei László a rendezvényen Kórházért kitüntető címet adott át Solti Árpádnak és Koszta Juliannának

Solti Árpád belgyógyász, aneszteziológiai-intenzív terápiás szakorvos, kórházi adjunktus 2006-tól dolgozik a sürgősségi betegellátó osztályon, 2017-tól főorvosként. Osztályvezetőként mindkét tagkórház sürgősségi betegellátását irányítja, ami komplex feladat, hiszen egyik sürgősségi osztály sem rendelkezik önálló orvosi személyzettel. A világjárvány tovább nehezítette a főorvos feladatát, mivel a sürgősségi osztályok munkamegosztása megváltozott, külön lázzónák kialakítására volt szükség, az intézményi beléptető helyeken pedig járványügyi pretriage-t kellett működtetni – áll a laudációban. 

Koszta Julianna 1981 szeptembere óta dolgozik az intézményben, 1995 óta az infektológiai osztály főnővéreként. A pandémia idején a tárgyi és személyi feltételrendszer kialakításában, az infrastruktúra a mindennapi működtetésében vállalt kiemelkedő szerepet. Főnővérként a korábbi, egy épületben működő osztály helyett több mint tíz ápolási egység és több mint száz szakdolgozó munkáját kellett koordinálnia. Tapasztalt főnővérként eredményesen nézett szembe a kihívásokkal. 

Sárosi Tamás megyei tiszti főorvos

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az eseményen főorvosi kinevezést vehetett át: Abrudán  Klára (reumatológia osztály), Pohánka Tünde (szemészeti osztály), Veréb Blanka (klinikai onkológia), Baranyai Csaba (invazív kardiológia), Sztán János (szülészet-nőgyógyászati osztály).

Adjunktusi kinevezést kapott: Constantinescu Sebastian Dorel (urológia osztály) és Nyisztor Norbert (infektológia osztály).

Lakatos Zsuzsanna, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Békés megyei elnöke Semmelweis-napi elismerő oklevelet adott át Bodorlóné Prohászka Erzsébetnek, Szabó Ilonának, Tóth Juliannának és Veres Edinának. 

Bodorlóné Prohászka Erzsébetnek felnőtt szakápoló 1994 kezdett dolgozni a fertőzőosztályon. 2004-ben az intézmény gastroenterológiai szakrendelésén folytatta munkáját mint asszisztens, majd a sürgősségi betegellátó osztályon dolgozott ápolóként. 2018-tól ismételten az infektológia osztály dolgozója. Szorgalmas, munkáját szerető, precíz szakember, a betegekkel empatikus, munkatársaival jó szakmai kapcsolatot ápol – hangzott el.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Szabó Ilona segédápoló 1989-től a fertőzőosztály dolgozója. Törékeny alkata ellenére mindig a munka sűrűjében lehet megtalálni. A rábízott feladatokat maradéktalanul, legjobb tudása szerint látja el. A betegek szeretik vidámsága, beszédessége miatt. A kollégái megbecsülik megbízhatóságáért, pontosságáért. A pandémia alatt is töretlen volt a munkája, nagy hangsúlyt fektetett az osztályra érkezett segédápolók betanítására – emelték ki.

Tóth Julianna, a rendelőintézet ápolója 2018 óta dolgozik az intézményben. Oltóponton végzett munkáját asszisztensi feladatai mellett látja el. A kiszállások kapcsán többször látott el teamvezetői feladatokat. Munkája megbízható, pontos – áll a laudációban.

Veres Edina több mint tíz éve dolgozik az aktív tüdőgyógyászat ápolójaként, az elmúlt néhány évben már főnővérhelyettesként. Munkáját a koronavírus-járvány alatt is precízen, pontosan és megbízhatóan végezte – méltatták. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)