Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén is megtartották a gyulai levendulaszüretet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. június 28. 16:00
Idén is megtartották a gyulai levendulaszüretet
Egy bokornyi virág ezúttal is 500 forintba került

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Idén is megtartotta levendulaszedési akcióját a Gyulai Hangya Növénytermesztési Szociális Szövetkezet. Az lelkes szüretelőket a Szanazug gyulai oldalán, a Szőlő utca végén várták a hétvégén. 

Serfőzőné Baracsi Márta, a Gyulai Hangya Növénytermesztési Szociális Szövetkezet elnöke lapunknak kifejtette: mivel látták, hogy máshol milyen népszerűek a levendulamezők és a virágszüret, arra gondoltak, hogy a fürdővárosban is kedvelt lenne egy hasonló esemény. 

Elmondta, rengetegféleképpen használják fel a levendulát a szoba és a szekrény illatosítása mellett, sokan szörpöt és egyéb gasztronómiai különlegességet készítenek belőle.  

– Idén programokat nem szerveztünk, de tervezzük, hogy jövő évtől azok és kirakodóvásár is várják majd a hozzánk érkezőket – tette hozzá.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Egyre gyakoribbak a fotózások nálunk, idén egy házasodni készülő pár is jelentkezett, nagyon szép képek készültek róluk a levendulamezőben – mondta el Serfőzőné Baracsi Márta. Kiemelte: ha marad néhány bokor levendula, arról a Gyulai csevegőben értesítik majd az érdeklődőket.

Az elnök azt is kifejtette, hogy szeretnénk, ha a jövőben még nagyobb lenne a program, ami a város számára is hasznos lehet, hiszen az esemény még több turistát csalogathat Gyulára.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az egyik látogató, Pallag Mária kérdésünkre elárulta: négy éve, a kezdetek óra jár az eseményre.

– Ajándékot készítek a levendulából a barátoknak, illatosítónak is remek, és a házban is szép a növényből kötött csokor. Idén három bokrot szedtem, nálunk ez külön rítus, egy tanévzáró hagyomány a rokonokkal, barátokkal – mondta el, hozzátéve, hogy mostanában a koszorú készítését tanulja az interneten.

A szanazugi mező mintegy ezer négyzetméteren terül el, ahol több mint ezer tő levendula található.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)