Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Galbács: győzelemnek értékelem, fellebbezünk

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPHÍREK • 2021. június 24. 14:00
Galbács: győzelemnek értékelem, fellebbezünk
Galbács Mihály úgy értékelte, hogy a második leggyengébb ítéletet kapta

„Győzelemnek értékelem, fellebbezünk” – ezt nyilatkozta lapunk megkeresésére Galbács Mihály, a Mindenki Magyarország Mozgalom politikusa, akit ma a bíróság három rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt talált bűnösnek. Galbács Mihály egy év próbára bocsátást kapott, illetve a bűnügyi költségek megfizetésére kötelezték. A perben a jelentős érdeksérelem-okozást a bíróság nem találta megalapozottnak.

Kérdésünkre, hogy miért értékeli győzelemnek azt, hogy elítélték, azt válaszolta a Mindenki Magyarország Mozgalom politikusa: „öt pontból kettőben nem adtak igazat a felperesnek, és a második leggyengébb ítéletet kaptam”. Hozzátette: a korrupciónak pont az a lényege – mert így működik –, hogy utólag ne lehessen bizonyítani.  

Görgényi Ernő polgármester nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás miatt jelentette fel Galbács Mihályt még 2019 augusztusában. A per 2020 februárjában indult el. Mivel a békítő tárgyalás nem vezetett eredményre, Galbácsból vádlott lett, a büntetőeljárás azóta tart.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)