Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Büntetőkkel lépett kupadöntőbe a Szentléleki-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. június 14. 17:45
Büntetőkkel lépett kupadöntőbe a Szentléleki-csapat
Jamina SE–Clean-Way Gyulai FC-Termál 2-2 (1-1)

A Békés Megyei Kupa 5. fordulójában a Clean-Way Gyulai FC-Termál csapata a Jamina SE együtteshez utazott június 12-én. Szentléleki Béla gárdája a kupasorozat elődöntőjében megye I.-es riválisával nézett szembe.

kupaarannyal zárhatja az évet a fürdővárosi felnőttcsapat

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Clean-Way Gyulai FC-Termál: Kajári, Nagy S., Bondár, Szabó, Kukla Zs., Nagy G., Patkás (Bagyinszki), Zsömbörgi, Jimoh (Bozsó), Repisky (Oszlács) és Radics. Csere: Pilán, Barthalos, Kocsis és Oláh. Vezetőedző: Szentléleki Béla.

A gyulai gárda Lőkösháza KSK és a Köröstarcsai KSK együtteseit búcsúztatta a küzdelmekből, míg soros ellenfele a Tótkomlósi TC, a Méhkeréki SE és a Csabacsűdi GYLSE csapatain át jutott a döntő kapujáig. A két együttes évek óta nagy rivalizálásban áll egymással, így a kupamérkőzés is izgalmas csatát ígért a szurkolóknak.

A riválisok nem is hazudtolták meg magukat, mindkét együttes lendületesen vetette magát a küzdelembe. A hazai gárda kapta el jobban a mérkőzés fonalát, Okos góljával már a 6. percben megszerezte a vezetést ellenfelével szemben. 1-0.

A válaszra nem sokéig kellett várnia a gyulai drukkereknek, Zsömbörgi a 23. percben egyenlítette ki a találkozót. 1-1.

A fordulás után sem vettek vissza a mérkőzés lendületéből a csapatok, mindkét együttes dűlőre szerette volna vinni a derbit. A 63. percben a fürdővárosi támadások Bagyinszki  révén értek góllá, amelyet azonban a csereként beálló Ekker egyenlített ki a 85. percben. 1-1.

A szabályoknak megfelelően a felek tizenegyesekkel döntötték el a továbbjutás sorsát. A gyulai gárda komolyan vette a sorsdöntő rúgásokat, hibátlan büntetőivel pedig beléphetett a kupasorozat fináléjába. (2-3).

A Clean-Way Gyulai FC-Termál csapata a Békés Megyei Kupa döntőjében az 5-1-es győzelemmel bemasírozó Szarvasi FC gárdájával néz szembe. A fürdővárosi együttes győzelmével bebiztosította helyét a Magyar Kupa főtábláján. A megyei torna mindent eldöntő találkozóját június 18-án 19 órakor rendezik a békéscsabai stadionban.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)