Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Árvai József kiállításával nyit újra a Kohán Képtár

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2021. június 07. 12:30
Árvai József kiállításával nyit újra a Kohán Képtár
A megnyitót június 8-án tartják

Tizenhat hónap után Árvai József kiállításával nyit újra a Kohán Képtár június 8-án – tájékoztatta lapunkat a kiállítóhelyet működtető Erkel Ferenc NKft.

Mint azt korábban megírtuk, a múzeumegység raktárába új polcrendszert szereltek be, ezért a képtár az elmúlt két hétben nem fogadhatott látogatókat.

A kiállítóhelyet Árvai József A művészet ereje című időszaki tárlatával nyitják újra. Az alkotót sokan jogászként ismerik Gyulán, korábban az ifjúságvédelem területén dolgozott. Fiatal korában a Kossuth-díjas Kohán György társaságához tartozott, de Czóbel Béla is segítette pályáját – írták róla a kiállításról szóló ajánlóban.

A július 11-ig látható új tárlat megnyitója 17 órakor kezdődik. A megjelenteket Kónya István, a Kohán György Alapítvány elnöke, Gyula alpolgármestere köszönti; a kiállítást Árvay Zsolt, a művész fia méltatja. Megnyitóbeszédet Durkó Károly, a gyulai képviselő-testület oktatási és kulturális bizottságának elnöke mond. Az eseményen Árvay Kristóf és Borbély Kristóf működik közre.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)