Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 40 év munkaviszony után búcsúztak el a két óvodapedagógustól

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. június 06. 16:15
40 év munkaviszony után búcsúztak el a két óvodapedagógustól
Nyugdíjba vonuló óvónőket köszöntöttek a Béke sugárúti óvodában

Középen: Szilágyi Ferencné és Danszki Klára

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Négy évtizedes pályája végéhez érkezett a Béke sugárúti óvoda két óvodapedagógusa, akiket június 4-én búcsúztatott el kollektívájuk, a szülői munkaközösség és a „Kéz a kézben gyermekeinkért” Gyulai Óvodai Alapítvány kuratóriuma.

A pedagógusnap alkalmából szervezett eseményen az alapítvány kuratóriumának elnöke, Szabó Péter Levente köszöntötte a megjelenteket. Beszédében úgy fogalmazott: nincs még egy munka, ahol ennyi a lehetséges kudarc, és ahol ilyen sok a siker és a kellemes meglepetés. 

– A jó pedagógus kertész, esztétikus, filozófus, lélekbúvár, művész és mesterember egy személyben. Nemcsak tudását közvetíti, bár az sem kevés, hanem példát ad, jellemet formál, ültet, gyomlál, olt és szemez, mint a kertész, életet visz a könyvekbe – zárta köszöntő gondolatait Gyergyai Albertet idézve. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Az eseményen Danszki Klára óvónőtől, az alapítvány munkatársától és Szilágyi Ferencnétől, a tagintézmény vezetőjétől köszöntek el. Előbbi elsőként vehette át a Béke Sugárúti Óvoda Gyermekeiért díjat, mellyel az óvodai nevelés iránti elkötelezettséget, a kiváló szakmai felkészültséget és a több évtizedes hivatástudattal végzett tevékenységet ismeri el az alapítvány kuratóriuma.

Az óvodapedagógusok hangsúlyozták: jó érzéssel gondolnak vissza az elmúlt évtizedekre, amiket a gyerekek szeretete, apró rajzai, kis ajándékai és a vidám pillanatok szépítettek meg.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)