Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megkezdődött a Dobozi úti kerékpárút felújításának második szakasza

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. május 19. 14:20
Megkezdődött a Dobozi úti kerékpárút felújításának második szakasza
A 4,1 kilométeres szakasz felújításának költsége 270 millió forint

Fotó: facebook.com/gorgenyierno

Megkezdődött a Dobozi úti kerékpárút felújításának második szakasza – közölte Görgényi Ernő polgármester hivatalos Facebook-oldalán.

A városvezető kiemelte: 2020-ban önerőből újíttatták fel a bicikliút legrosszabb, mintegy 770 méteres szakaszát, a többi részre TOP-os pályázatot nyújtottak be, amelyen 257,5 millió forintot nyertek el.

A felújítás előtt álló szakasz hossza 4,1 kilométer, amelyből belterületre esik 757 méter, külterületre 3397 méter. Az új út szélesebb lesz, mint az eddig, belterületen 1,8 méter, külterületen 2 méter, valamint lesz egy szakasz, ahol elválasztás nélkül lesz gyalog- és kerékpárút, ott 2,75 méter lesz a szélesség.

A meglévő belterületi kerékpárutat teljes szélességben és hosszon, a homokos kavics ágyazatig elbontják. A kerékpárút szélét a helyszínrajznak és mintakeresztszelvénynek megfelelően 25/100/5 kerti szegéllyel vagy padkafolyókával határolják.” – írta a polgármester.

Görgényi Ernő hozzátette: a meglévő külterületi bicikliút pályaszerkezetét hidegremix-eljárással használják fel újra, majd két réteg aszfaltot húznak rá, ahol pedig bejárót keresztez az út, ott megerősítik a szerkezetet is.

A posztban írt arról is, hogy a felújítás teljes költsége 270 millió forint, a szükséges önerőt a város költségvetéséből biztosítják.

A kivitelező a gyulai székhelyű Aszfalt-Közmű Kft. Jó hír, hogy ezúttal is gyulai cég nyerte a közbeszerzési eljárást, egyúttal arra is büszkék lehetünk, hogy ez a több évtizedes múlttal rendelkező gyulai útépítő vállalkozás a térség egyik legversenyképesebb társasága.” – hangsúlyozta a városvezető.

A munkálatok a terv szerint a nyár végére fejeződnek be.

Fotó: facebook.com/gorgenyierno

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)