Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az esős időjárás miatt számos területen alakultak ki szúnyoglárvák fejlődésére alkalmas tenyészőhelyek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. május 12. 13:00
Az esős időjárás miatt számos területen alakultak ki szúnyoglárvák fejlődésére alkalmas tenyészőhelyek
Békés megyében is folytatódik a központi szúnyoggyérítés

Folytatódik a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága (OKF) által szervezett biológiai szúnyoggyérítés a napokban a Körösöknél, Békés megyében autóról és repülőről is permetezik az ideiglenes tenyészőhelyeket.

Az OKF honlapján közzétett tájékoztatóból kiderül, a Körösök vidéke mellett a Szigetközben és Komárom térségében végeznek biológiai szúnyoggyérítést a következő napokban. A szakemberek összesen 1800 hektárnyi vízfelületre juttatják ki a kizárólag a csípőszúnyogok lárváit elpusztító természetes készítményt.

Mint írták, az elmúlt két hét esős időjárása miatt számos területen alakultak ki szúnyoglárvák fejlődésére alkalmas, ideiglenes tenyészőhelyek. Ezeket Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében autóra rögzített nagynyomású permetezővel kezelik, Békés megyében pedig autókról és repülőről is permetezik a nehezen megközelíthető helyeket.

Hangsúlyozták: a csípőszúnyogok lárváin kívül más élőlény nem érzékeny a speciális biológiai készítményre. A kijuttatott baktérium által termelt fehérje az egyetlen olyan rovarölő szer, amelyet élővízben is biztonságosan lehet alkalmazni.

Az OKF a szúnyoglárvák fejlődésének megakadályozása érdekében azt tanácsolta, eső után öntsük ki a vizet az otthonunk körüli vízgyűjtőkből, vagy fedjük be azokat. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)