Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai erősportoló a legjobbak között

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. május 04. 16:30
Gyulai erősportoló a legjobbak között
Lovász Imre negyedik helyen zárta az erősemberek országos bajnokságának küzdelmeit

A győri ETO Park adott otthont a 2021-es év HSMA Erős Emberek Országos Bajnokságának május 1-jén. A WHB Kupa 2021 néven rajtoló seregszemlén a gyulai Lovász Imre is rajthoz állt.

hat versenyszámban kellett megmutatnia erejét a gyulai versenyzőnek

Fotó: facebook.com/Lovasz.Imre

A gyulai versenyző a tavalyi évben a HSMA Magyar Erős Ember Szövetség által rendezett Herkules Liga versenysorozatban állt rajthoz, ahol a három versenyből álló kiírás élén végzett. A sportági szövetség ennek megfelelően meghívót küldött számára az idei országos seregszemlére is.

Lovász Imre elmondta, mivel a verseny pontos időpontját és a versenyszámokat még tavaly kiírta a szövetség, ezért több hónap állt rendelkezésére a felkészüléshez. A rajtlistán szereplő sportolók a tavalyi eredményeik illetve az idei selejtező versenyeken elért helyezéseik alapján érdemelték ki az indulás lehetőségét. Az indulók számára azonban nehézséget az okozta, hogy az eredetileg kétnapos versenyt egy napba kellett besűrítenie a szervezőknek.

A tíz indulóval elrajtoló torna hat versenyszámból állt, amelyek között rönknyomás, autótartás, guggolás, kamionhúzás, koffercipelés és kőgolyóemelés is volt. Lovász Imre már az első versenyszámban egyéni csúcsot tudott elérni, a rönknyomás után pedig már végig az élmezőnyben tudott teljesíteni.

Fotó: facebook.com/Lovasz.Imre

– Az utolsó előtti feladat koffercipelés volt. Két darab, egyenként 150 kilós vasbeton koffert kellett minél gyorsabban elcipelni kétszer 15 méteren. Ebben a számban ismét sikerül dobogós helyre érjek, amivel megint sok értékes pontot szereztem az összetett eredményembe. A záró szám a kedvencem, a kőgolyóemelés volt. Egy 172 kilós betongolyót kellett minél gyorsabban átdobni egy 122 centiméter magas állványon. Ebben a számban második lettem, amivel sok helyezést javítva végül összetett negyedik helyén zártam a döntőt – ismertette.

A gyulai versenyző elmondta, 17 éve foglalkozik súlyzós edzéssel. Eleinte, mint mindenki ő is csak egy kicsit izmosabb és erősebb szeretett volna lenni, de hamar magával ragadta a vasak világa, így a szenvedélyévé vált az edzés. A fürdővárosi erősportoló 4-5 éve próbálta ki magát először egy amatőr erősember versenyen, amelynek világa azonnal beszippantotta.

– Tavalyi évben méltó módon búcsúztam a másodosztályú versenyzéstől, most pedig jól kezdtem pályafutásomat az élvonalban. A folytatásban azon leszek, hogy minél jobb eredményeket érjek el az idei versenyévadban – zárta Lovász Imre.

Fotó: facebook.com/Lovasz.Imre

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)