Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szombaton nyitnak a gyulai kiállítóhelyek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. április 30. 12:23
Szombaton nyitnak a gyulai kiállítóhelyek
A múzeumok csak védettségi igazolvánnyal lesznek látogathatók

Május 1-jén, szombaton kinyitnak a gyulai kiállítóhelyek – tájékoztatta lapunkat közleményében a kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Nonprofit Kft.

Mint írták, a kormány hétfőn véglegesítette a rendeletet, amelynek értelmében négymillió oltás beadása után újra látogathatók lesznek a múzeumok és kiállítóhelyek. Az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. működtetésében lévő egységek – a gyulai vár, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, az Erkel Ferenc Emlékház, a Ladics-ház és a Kohán Képtár – is napok óta készülnek a nyitásra.

Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, különösen fontos, hogy Gyulán, ahol az idegenforgalom a legmeghatározóbb jövedelmi forrás, a szálláshelyekkel együtt a turisztikai attrakcióknak számító kiállítóhelyek is fogadhatnak vendégeket.

A közleményben kiemelték: a kiállítóhelyeket csak védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni, a kártyákat a jegyvásárlás alkalmával fogják kérni. A kiállítások megtekintését egyelőre csak egyénileg teszik lehetővé, tárlatvezetések nem lesznek – ahogy a garantált programok és a szabadulószobák sem indulnak még el –, azok megszokott kezdési időpontjában azonban, a kastély és a vár előtt általános tájékoztatást tartanak a szakemberek az épületről, annak történetéről és a kiállításról.

A még biztonságosabb látogatás érdekében több helyen is kézfertőtlenítőket helyeznek ki, a dolgozók irányítani fogják a látogatókat, hogy ne alakuljon ki zsúfoltság a kisebb termekben, valamint a kiállítóhelyekhez tartozó összes jegypénztárban biztosítják a kártyás fizetés lehetőségét.

„A gyulai kiállítóhelyek hétfő kivételével naponta 10-18 óra között fogadják majd látogatóikat. A Ladics-ház és a Kohán Képtár a szokott módon, fél-fél napos nyitvatartással indul újra.” – emelték ki.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)