Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Békés megyében is megkezdődik a központi szúnyoggyérítés

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. április 29. 16:30
Békés megyében is megkezdődik a központi szúnyoggyérítés
A Körösök mentén repülővel irtják a szúnyogokat

Békés megyében, a Körösök térségében is megkezdődik a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága (OKF) által szervezett központi szúnyoggyérítés a napokban.

Az OKF honlapján azt írta, a folyamatosan melegedő időjárás miatt egyre több helyen indult meg a szúnyoglárvák fejlődése, ezért az elmúlt héten a Tisza Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyei szakaszán elkezdődött a légi biológiai szúnyoggyérítést.

Közölték: a héten ötezer hektáron folytatódik a szúnyoglárvák elleni védekezés. Békés megyében, a Körösök mentén és a Tisza-tónál repülővel irtják a szúnyogokat, míg a Duna déli szakaszán földi permetezést végeznek. A Balatonnál és a Velencei-tónál a szokásosnál kisebb területet kell kezelni, főként a folyamatosan vízzel borított lárvatenyészőhelyeket veszik célba a szakemberek – tették hozzá.

Kiemelték: jelenleg is zajlik a csípőszúnyogok főbb élőhelyeinek feltérképezése a Duna, a Tisza, a Dráva és a Körösök teljes magyarországi szakaszán, így egyre pontosabban és hatékonyabban lehet alkalmazni a biológiai módszert.

Arra is felhívták a lakosok figyelmét, hogy a szúnyoglárvák nemcsak a tavak és folyók mentén fejlődnek, hanem szinte bármilyen vízben, ezért fontos, hogy a ház körüli tenyészőhelyeket megszüntessék.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)