Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyulai Várfürdő várhatóan május 22-én nyitja meg kapuit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. április 27. 16:35
A Gyulai Várfürdő várhatóan május 22-én nyitja meg kapuit
A gyulai szállodák közül is van, amelyik már tervezi a nyitást

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Négymillió beoltottnál várhatóan a fürdők is megnyithatják kapuikat. Kun Miklós, a Gyulai Várfürdő ügyvezető igazgatója ennek kapcsán lapunknak elmondta, a jövő héten még biztosan nem nyitnak, hiszen ahhoz elő kell készíteni a medencéket és a parkot. 

– Bár a szünet alatt folyamatosan dolgoztunk, arra nem számítottunk, hogy a nyitás ilyen korai lehet. A bejelentés után időre lesz szükségünk, elsősorban az ilyenkor szokásos engedélyek beszerzése miatt – fejtette ki. 

Hozzátette: a nyitás azért sem lenne célszerű, mert a kényszerű zárvatartás időszakában szinte minden tartalékukat felélték, így – mivel az üzemeltetési költségek nagyon magasak – néhány vendégért nem érné meg kinyitni a fürdőt.

Mint megtudtuk, a fürdő a tervek szerint május 22-én nyitja meg kapuit. A kültéri vízforgatós medencéket, azaz a gyermek-víziparadicsomot, a hullámmedencét és csúszdás medencét várhatóan június 12-én üzemelik be.

– Az ötvenes versenyuszoda május 3-án kinyit egy edzőtábor miatt a versenyzők számára, de azzal is van még munkánk: a korlátok, az öltözők, a tusolók mind igényelnek még apróbb felújítási, beüzemelési munkákat – mondta el. Hozzátette: a térburkolók és a lépcsőszerkezetek felújítása is zajlik.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Amint lehet, a gyulai szállodák is kinyitnak. Havas István, a Wellness Hotel Gyula vezetője lapunknak elmondta: május 12-re tervezik a nyitást, de várhatóan idő kell még ahhoz, hogy telt házzal működhessenek. A szállodában a bezárás alatt voltak kisebb-nagyobb felújítások, ezek nem érintik a nyitást. 

Arató Henrietta, az Elizabeth Hotel vezetője elmondta: a szálloda felújítása május végére fejeződik be, ezért náluk csúszni fog a nyitás.

– A felújítás szállodánkban három ütemben zajlott. Elkészült az új parkoló, kialakítottunk hat szobát, kibővítettük a bárt és az éttermet. A harmadik ütemben a kert, a napozóterasz felújítása folyik, ezt fejezzük be alig egy hónap múlva – részletezte. 

A Komlóban azt mondták: őket sem érinti a jövő heti nyitás, hiszen a hotel mindvégig nyitva volt, üzleti céllal érkező vendégeket fogadott, éttermükből pedig házhoz szállítással lehetett ebédet rendelni.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Boros Zoltán, a Hunguest Hotel Erkel igazgatója elmondta:  a szálloda május 14-én nyit újra a több hónapos üzemszünetet követően.

– Elindultak a beszerzések, a készletek feltöltése és a rutinszerű műszaki ellenőrzések. A biztonságos vendégfogadás szabályait a minden szállodai részlegre kiterjedő COVID-19 kézikönyvben fektette le a Hunguest Hotels, ez garantálja a nyugodt és biztonságos pihenést a vendégek számára.

Kifejtette, a hamarosan életbe lépő jogszabályok szerint a szálloda csak védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeket és a velük érkező kiskorúakat fogadhatja, valamint az üzleti céllal érkező utazókat.

A Hunguest Hotel Erkel június 15-ig all inclusive akcióval várja vendégeit. Emellett arra számítanak, hogy folytatódik a tavaly nyári trend, és még több belföldi vendég választ autóval könnyen elérhető, biztonságos magyarországi úti célt.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

GYULAI HÍRLAP • 2021. április 27. 17:46
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)