Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 2022 végére készülhet el a Nagyváradi úti kerékpárút

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. április 27. 13:43
2022 végére készülhet el a Nagyváradi úti kerékpárút
A bicikliút a Csókos úttól egészen a Galamb utcáig fog tartani

Egymilliárd forintot nyert el nemrégiben Gyula Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) komplex turisztikai fejlesztések támogatására kiírt pályázatán, az összegből megvalósuló projekt részeként kerékpárút épül a Nagyváradi úton – mondta el április 27-én a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Görgényi Ernő polgármester és Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő.

görgényi ernő és kiss szabolcs

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Görgényi Ernő kiemelte: a Nagyváradi út egy rendkívül forgalmas útszakasz, ráadásul mentőútvonal is. Kerékpárút csak a Sarkadi úton van, amely a Csókos útig tart, ezért fontosnak tartották, hogy erre bővítsék a kerékpárút-hálózatot.

A bicikliutat a Nagyváradi út páros oldalán építik ki, a Csókos úttól egészen a Bihari utcáig fog tartani, majd a tervek szerint folytatódni egészen a Galamb utcáig, de erről a szakaszról még tárgyalnak, hogy minél kevesebb zöldfelületet kelljen megszüntetni az építkezéshez.

Hozzátette: jelenleg a támogatási szerződés előkészítése zajlik, majd az engedélyes és kiviteli tervek elkészítésével folytatódik a munka.

A városvezető elmondta azt is, hogy néhány évvel ezelőtt már készítettek egy tervdokumentációt, amely tartalmazza a kerékpárút nyomvonalát, de azóta változtak a jogszabályok, így szélesebb, 2,3 méteres utat fognak építeni.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Felhívta rá a figyelmet, hogy lesznek olyan szakaszok, ahol a járdával közösen fog futni a kerékpárút: lesz olyan rész, ahol elválasztják egymástól a kerékpárosok és gyalogosok által használható részt, itt 4 méteres lesz a szélesség, ahol pedig vegyes felület lesz, ott 3 méteres lesz az út.

– Mind Románváros, mind pedig Újváros életében mérföldkő lehet a kerékpárút építése, hiszen nem csak turisztikai szempontból, hanem a város lakóinak közlekedésbiztonsági szempontjából is kiemelkedő értékű – vette át a szót Kiss Szabolcs.

Hangsúlyozta: a Nagyváradi út több iskolát és oktatási, nevelési intézményt is érint, így azok a gyermekek, akik ezen a környéken laknak biztonságosabban közlekedhetnek majd.

A kerékpárút várhatóan 2022 végére fog elkészülni.

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)