Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét az Erkel-gimnázium lett a legaktívabb iskola

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. április 22. 13:00
Ismét az Erkel-gimnázium lett a legaktívabb iskola
Idén is elismerte a gyulai tanintézményt a Magyar Diáksport Szövetség

az intézmény súlylökő csapata bronzérmet szerzett az országos döntőben

Fotó: Erkel Ferenc gimnázium

A legaktívabb iskolának járó díjat ítélte oda a gyulai Erkel-gimnáziumnak a Magyar Diáksport Szövetség – tájékoztatta lapunkat Farkasné Csató Katalin igazgatóhelyettes. A gyulai iskola tavaly után másodjára érdemelte ki az elismerést.

Elmondta, a pandémia miatt ebben a tanévben rendkívül nehéz volt a felkészülés, maga a tanév is igencsak csonkára sikeredett. Az országos döntők egy része vagy zárt kapus volt, vagy meg sem rendezték azokat.

A tanulók ebben a helyzetben is kimagasló eredményeket értek el. Az iskola súlylökő csapata (Taután DominikBíró LeventeSchriffert BalázsKiss TamásSzabó Szebasztian) és diszkoszvető csapata (Taután DominikBíró LeventeSchriffert BalázsKiss TamásSzabó Szebasztian) is a 3. helyen végzett az országos megmérettetésen. Felkészítőik Czoldánné Domokos Györgyi és Annus Andor voltak.

Az igazgatóhelyettes kifejtette: intézményük büszke Veres Laura és Mácsok Fruzsina úszóeredményeire és a síkfutó bajnok Kiss Petra Sára eredményeire is. Kiemelte továbbá, hogy Szegedi Vanda az alpesi sí versenyszám országos döntőjén bronzérmet szerzett, az iskola futsalcsapata (Oláh ZalánTapasztó GergőOláh AmbrusBíró LeventeBíró BenceKukla ÁronKukla SomaKurta BarnabásBoros TamásVarga Norbert) pedig a korcsoportos döntőben az 1. helyen végzett, és elhozta a vándorkupát.

– Megtiszteltetésként fogadtuk, hogy a diákolimpiai csapatversenyen elért eredményeink alapján mi őrizhetjük a jövő év végéig a Gyulasport NKft. vándorkupáját is – mondta.

A Magyar Diáksport Szövetséget (MDSZ) 1987-ben alapították, mára a legnagyobb magyarországi civil szervezetté vált a diáksport területén. A szervezet fő célja, hogy minél több gyermeket vonjon be sportprogramokba, és népszerűsítse az egészségfejlesztő testmozgást. 

A Legaktívabb Iskola díj odaítélésekor az intézmények létszámát, a versenyekre való nevezések számát, valamint az országos döntőkbe elért helyezések arányait veszik figyelembe.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)