Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Termelte és fogyasztotta is a kábítószert

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. április 16. 10:00
Termelte és fogyasztotta is a kábítószert
Vádat emeltek egy 32 éves mezőberényi férfi ellen

A Békés Járási Ügyészség vádat emelt egy 32 éves mezőberényi férfi ellen termesztéssel és tartással elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt – közölte a Békés Megyei Főügyészség. A férfi nem csak termelte, de fogyasztotta is a kábítószert.

Mint írták, a férfit tíz évvel ezelőtt öt év fegyházbüntetésre ítélték Spanyolországban jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés miatt. Az ítélet nem bírt visszatartó erővel, ugyanis a rendőrök 2020. októberében házkutatást tartottak a férfi mezőberényi lakhelyén, ahol többféle kábítószert is lefoglaltak:  több mint 12 gramm kokaint, 1 darab 11 grammos MDMA tartalmú tablettát, 3 darab vadkender magot és több mint 1 kilogramm tömegű vadkender ágakat, ágvégződéseket és törmeléket; ez utóbbit ő maga termesztette.

A rendőrök lefoglaltak továbbá 36 darab tablettát, amelyek bár kábítószernek látszottak, később a vegyészszakértő megállapította róluk, hogy azok nagy valószínűséggel metiltesztoszteront tartalmaznak, amely nem minősül sem kábítószernek, sem új pszichoaktív anyagnak, ellenben a doppinglistán szerepel mint anabolikus szteroid. A férfi vizeletében a kannabisz és a kokain lebomlási anyagait mutatták ki.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a férfit beismerő vallomás esetén is ítéljék végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, kobozza el a nála talált anyagokat, illetőleg kötelezze őt a nyomozás során felmerült 425 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Békési Járásbíróságon folytatódik.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)